Pinguinii, o dragoste pe viață Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 982 Vizualizări

Pinguinii, o dragoste pe viață

Pinguinii sunt cele mai mari păsări care trăiesc pe Terra și au o zi special dedicată lor – 20 ianuarie.

Când un pinguin se îndrăgostește de un pinguin, el caută pe toată plaja piatra perfectă pe care să i-o facă cadou. Când o găsește în sfârșit, el se aplecă și pune piatra chiar în fața ei.  Dacă ea ia piatra, înseamnă că acceptă propunerea. O dată pe an se întâlnesc în același loc, care se numește parada nunții.  

Fiecare memorează atât de bine cântecul celuilalt încât, după luni de despărțire, reușesc să se localizeze unul pe celălalt.  Acesta este un ritual.  Când un mascul curteaza o femelă, el își umflă pieptul și își înclină capul pe spate, iar amândoi încep să emită sunete puternice, ascuțite.  Pot țipa unul la altul ore în șir.

Mulți numesc aceste cântece „cântecul inimii”, deoarece atunci când un cuplu de pinguini se adună este pe viață și dacă devin văduvi, este tot pe viață.  Nu mai formează niciodată un cuplu.  Sunt una dintre cele mai fidele specii.

Atunci când mamele-pinguin pierd un pui, încearcă să fure altul, iar celelalte femele sar în ajutorul celei atacate.

Cea mai mică specie de pinguini este Micul Pinguin Albastru. Are 40 cm și un kg, Aproximativ greutatea unei rațe nu foarte împănate, dar acest aspect nu îl împiedică să fie cel mai gălăgios dintre toate rudele sale. Mic, mic, dar arțăgos, ținând cont că scoate sunete stridente, atât pe țărm, cât și în apă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE