Ce Beneficii Pentru Sănătate Oferă Consumul de Miere de Manuka? Recomandări zi de zi
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 313 Vizualizări

Ce Beneficii Pentru Sănătate Oferă Consumul de Miere de Manuka?

https://images.unsplash.com/photo-1495298975657-492a1d068595?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=870&q=80

Mierea de Manuka se numără printre cele mai populare alimente care au ajuns în atenția noastră în ultima vreme. Este o miere închisă la culoare, originară din Noua Zeelandă, fiind produsă de albinele care polenizează florile arbustului Manuka, de unde și denumirea. 

Este o miere considerată miraculoasă tocmai pentru că are un conținut bogat în compuși activi, care îi conferă proprietățile antimicrobiene naturale. 

Cum să achiziționați o miere de Manuka de calitate înaltă?

Dacă doriți să achiziționați o miere de Manuka, este important să știți cum să alegeți o miere de înaltă calitate, și aici intervine marca UMF menționată pe etichetă. UMF este o marcă de calitate acordată apicultorilor, producătorilor și exportatorilor de miere de Manuka autentică din Noua Zeelandă. 

UMF înseamnă Unique Manuka Factor. Pe lângă certificarea UMF, pe etichetă ar trebui să fie specificat și un număr precum 10+ sau 25+, acest număr reprezentând nivelul de compuși unici, metilglioxal și dihidroxiacetona. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai ridicat conținutul de metilglioxal și dihidroxiacetona, ceea ce înseamnă că mierea este mai pură și mai puternică. 

Mierea de Manuka – cum ne susține starea de sănătate?

Sprijină vindecarea rănilor. Dintre toate tipurile de miere, mierea de Manuka este cea mai renumită pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor. Când este aplicată direct pe o rană, poate îmbunătăți procesul de vindecare și poate reduce durerea. 

Pentru că deține proprietăți antimicrobiene, antioxidante și antiinflamatoare, studiile au arătat că mierea de Manuka oferă suport pentru vindecarea rănilor, pentru regenerarea țesuturilor, pentru vindecarea arsurilor, fiind foarte eficientă și în caz de ulcere diabetice, răni la nivelul pleoapelor sau după o intervenție chirurgicală. 

Sprijină sănătatea sistemului intestinal. Mierea de Manuka acționează asemeni unui probiotic, fiind o sursă de carbohidrați nedigerabili, care poartă denumirea de oligozaharide. Bacteriile intestinale pot digera acest tip de carbohidrați, așa că folosirea oligozaharidelor sporește nivelul de bacterii bune din sistemul nostru digestiv, inclusiv lactobacili și bifidobacterii. 

După cum arată cercetările, mierea de Manuka deține proprietăți antiinflamatoare și poate gestiona eficient infecții precum Helicobacter pylori, care poate provoca ulcere și reflux acid. 

Poate proteja împotriva virusurilor gripale. Deși sunt necesare mai multe studii, cele care s-au efectuat până în prezent au constatat că mierea de Manuka inhibă eficient virusurile gripale și acționează semnificativ împotriva zona zoster. 

Calmează durerile în gât. Ori de câte ori simțim că ne ustură gâtul și că răceala urmează să ne acapareze, alergăm la vechiul remediu pe bază de miere și lămâie. Iată că studiile au constatat că mierea este mai eficientă în ameliorarea tusei la copii în comparație cu medicamentele de suprimare a tusei. 

Prin urmare, este recomandat să utilizați miere de Manuka pentru a reduce simptomele unei tuse pe termen scurt. În prezent, studiile aflate în desfășurare analizează eficacitatea mierii naturale în tratamentul pacienților infectați cu Covid-19. 

Utilă în cazul infecțiilor rezistente la antibiotice. Studii recente care investighează utilizarea mierii de calitate medicală pentru tratarea infecțiilor multirezistente sugerează că mierea ar trebui să fie considerată o terapie alternativă. 

Ce cantitate de miere de Manuka ar trebui să consumăm?

Pentru a ne bucura de toate beneficiile pe care le oferă mierea de Manuka, ar trebui să consumăm cel mult două lingurițe pe zi, ceea ce înseamnă 15 grame. Deși are toate aceste beneficii impresionante pentru sănătate, mierea de Manuka conține și o cantitate destul de mare de zahăr. 

Mai precis, o lingură de miere de Manuka însumează 33 kcal, 8,4 carbohidrați și 8,2 grame de zahăr, deci trebuie consumată cu moderație. Mierea de Manuka poate contribui la o dietă echilibrată și diversificată, așa că ne putem bucura de ea adăugând cantitatea recomandată peste terciul de la micul dejun, peste budinca de ovăz lăsată peste noapte în frigider, într-un iaurt natural sau într-un smoothie. 

Mierea de Manuka – prezintă contraindicații?

În general, mierea este un aliment sigur pentru majoritatea adulților, dar trebuie să evitați mierea și implicit mierea de Manuka dacă sunteți alergic la miere sau la albine. 

Deoarece este bogată în zahăr, persoanele care suferă de diabet ar trebui să consume miere de Manuka cu multă prudență și moderație. Nu se va da niciun tip de miere copiilor cu vârsta sub 1 an, deoarece mierea poate conține ocazional o bacterie care poate provoca boli grave la sugari. 

Concluzionând, deși mierea de Manuka mai trebuie supusă multor cercetări și studii pentru a i se confirma toate proprietățile și beneficiile pe care ni le poate oferi, ceea ce se știe în prezent despre ea ne oferă suficiente motive pentru a o include în regimul nostru alimentar. 

Ne poate fi de folos pentru a adopta o dietă mai echilibrată, pentru a obține o stare mai bună de sănătate, pentru a ne îndulci alimentele într-un mod sănătos, dar și pentru a evita administrarea medicamentelor care pot avea adesea efecte dăunătoare. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE