Parcări publice cu plată în Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2362 Vizualizări

Parcări publice cu plată în Luduș

În ultimii ani, numărul mijloacelor de transport în orașul Luduș a cunoscut o dezvoltare fără precedent, numărul acestora ajungând la peste 5.000 de unități. De aici, aglomerarea arterelor de circulație și criza locurilor de parcare. În ultimii cinci ani, Primăria a amenajat mai multe parcări de domiciliu în cartierele de blocuri, dar presiunea a fost îndreptată spre parcările amenajate pe bulevard și pe principalele străzi din zona orașului nou.

Este de înțeles că în această zonă amenajarea altor parcări nu este posibilă și atunci administrația publică a hotărât să stabilească locuri de parcare cu plată, din cele existente, în ideea ca ludușenii să utilizeze cu preponderență transportul public de călători care oferă un orar de circulație corespunzător și autobuze moderne, iar tariful practicat este relativ accesibil.

Regulament cu 34 de articole

Actualul Regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice cu plată aflate pe raza orașului Luduș prezentat de Anca Năsăudean de la Serviciul „Investiții, Achiziții, Domeniul Public” din Primăria orașului Luduș în ședința Consiliului Local din 25 ianuarie 2022, a suscitat o serie de discuții. Trebuie să menționăm că în 5 noiembrie 2021 Primăria orașului Luduș a deschis procesul de consultare publică privind hotărârea în cauză și timp de trei săptămâni nu a fost înregistrată nicio observație sau propunere, după cum a precizat secretarul general al UAT, jr. Eugenia Giurgea. În principal, în ședință s-a făcut referire la locurile destinate persoanelor cu handicap, amănunte importante care vor fi analizate și legiferate până la intrarea în vigoare a hotărârii, 1 aprilie 2022, atunci când vom reveni cu completările necesare. Cele șapte parcări cu plată din orașul Luduș se amenajează pe: Bulevardul 1 Decembrie 1918 (129 de locuri), Bulevardul 1 Decembrie 1918 la Primărie (11), strada Pieței (33), strada Brândușei (19), strada Policlinicii (29), strada Crinului (39) și strada Bradului (9).

Consilierii locali au aprobat în aceeași ședință și tarifele: pentru 30 de minute 1 leu, pentru o oră 2 lei, pentru 2 ore 4 lei, pentru o zi 10 lei. Abonamentul pentru o lună 150 de lei, pentru 3 luni 400 de lei, pentru 6 luni 700 lei, pentru un an de 1.000 de lei.

Este demn de reținut precizarea făcută la articol 7 din Regulament: „Locurile de parcare semnalizate și marcate corespunzător, destinate persoanelor cu dizabilități, vor fi folosite în exclusivitate de către persoanele care dovedesc cu acte încadrarea într-o grupă și care au aplicat în colțul din stânga jos al parbrizului legitimația card emisă conform prevederilor Legii nr. 448/2006”.

Programul de funcționare a parcărilor cu plată oferă gratuitate sâmbăta, duminica și sărbătorile legale, iar de luni până vineri, parcările cu plată funcționeză între orele 8.00 – 17.00.

Taxa de utilizare a acestor parcări se achită anticipat prin achiziționarea tichetului de parcare; prin achiziționarea abonamentului; prin transmiterea unui SMS de pe telefonul mobil; prin utilizarea aplicației de autotaxare de pe telefonul mobil, dar amănunte vom prezenta înainte de data de 1 aprilie 2022 (nu este glumă!), dată la care intră în aplicare Regulamentul. Articolul 25 prevede și sancțiunile pentru care amenda este cuprinsă între 100 lei și 2.000 lei.

Deci, ludușeni și vizitatori, atenție la parcările cu plată din orașul Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE