”Creștem Biblioteca împreună!”, la Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 369 Vizualizări

”Creștem Biblioteca împreună!”, la Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor”

Cartea face obiectul unei frumoase inițiative venite din partea Simonei Cadar, bibliotecar în cadrul Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor ” din Reghin, cea care a inițiat începând cu luna februarie campania ”Creștem Biblioteca împreună!”, acțiune prin care se dorește creșterea fondului de carte din biblioteca acestei instituții școlare.

„Sunt venită ca și bibliotecar la Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” de patru luni, și, din câte am observat, copiii vin în număr destul de mare la bibliotecă, oarecum contrar concepției pe care o aveam cum că nu se mai prea citește, și nu prea mai există interes pentru lectură. Ajungând aici la ”Ioan Bojor” am fost plăcut surprinsă să văd că de fapt copiii sunt interesați de cărți, vin și întreabă de anumite titluri. Cum resursele sunt destul de limitate, am gândit această campanie de donare de cărți care am denumit-o ”Creștem Biblioteca împreună!”, ne-a declarat Simona Cadar, bibliotecar în cadrul Liceului Tehnologic ”Ioan Boojor”.

Primul pas fiind făcut, s-a trecut la punerea ei în practică. „Ideea acestei campanii la nivel de școală îmi aparține, deși ea nu este originală. Am văzut că se practică astfel de campanii și la alte unități de învățământ, și am zis că ar fi extrem de benefic să o punem în practică și în ce privește școala noastră. Practic, de aici a pornit ideea, am văzut că există o cerință de carte, fapt pentru care am inițiat această campanie. Există cazul în care multe din cărțile care le avem, ori poate sunt vechi, ori poate nu mai sunt actuale, și am zis că un astfel de refresh ar fi binevenit. Am primit susținerea colegilor profesori, a conducerii școlii, cu toții au fost încântați de această idee prin care să creștem volumul de carte existent în biblioteca școlii. Inițial ne-am gândit să lansăm această campanie doar în incinta școlii, să o promovăm doar în rândul elevilor și profesorilor. Am stat și ne-am gândit mai bine și am decis că ar fi bine să o extinden și în afara granițelor școlii, să aibă o arie de răspândire mult mai mare, în Reghin și de ce nu, în zonele din împrejurimi. Sunt foarte optimistă că vom reuși să îmbogățim fondul de carte existent la ora actuală care însumează undeva la 9.000 de titluri. Din câte am observat în aceste prime zile, reacțiile au fost destul de pozitive”, a precizat Simona Cadar.

Elevii, principalii beneficiari

Campania care are ca principali beneficiar elevii școlii, după cum afirmă Simona Cadar. „Nu vrem să forțăm pe nimeni, vrem ca lucrurile să se desfășoare frumosm fără grabă, iar la final să ne putem bucura de o campanie reușită”, a arătat Simona Cadar. Cei care doresc să doneze cărți o pot face la sediul instituției din Reghin, strada Râului nr. 16, cu precizarea că donațiile, respectiv cărțile, să facă parte din categoria de vârstă +14 ani, să fie noi sau într-o stare bună. Cei care doresc să sprijine această campanie și să doneze cărți bibiotecii liceului sunt așteptați să intre în legătură cu Simona Cadar la adresa de e-mail bibliotecabojor@gmail.com sau la numărul de telefon 0365-410.936.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE