Cum putem deveni recenzori la Recensământ Administrație
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 911 Vizualizări

Cum putem deveni recenzori la Recensământ

În cadrul desfășurării Recensământului Populației și Locuințelor 2021, persoanele interesate de implicarea în această activitate, pot deveni recenzori pentru AutoRecenzarea Asistată (recenzor ARA) și recenzor de teren. Potrivit paginii web www.recensamantromania.ro, în prima etapă candidații se vor înscrie în perioada 7-18 februarie pe listele de candidați pentru personalul de recensamânt (RPL2021). Modelul cererii de înscriere cât și anunțul va fi afișat fiecare primărie pe site-ul instituției, începând cu data de 7 februarie. 

A doua etapă presupune instruirea și evaluarea candidaților care se face, ulterior, de către Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului din cadrul Direcției Județene/Regionale de Statistică. Recrutarea și Plata persoanelor selectate se face de către primărie prin încheierea de contracte de prestări servicii de recenzare.

Modalitatea de contractare

Modalitatea de contractare a recenzorilor se va face în baza unui contract de prestări servicii de recenzare încheiat cu primăria. Perioada de contractare a serviciilor este  în funcție de perioada de colectare a datelor în teren respectiv pentru autorecenzarea asistată (ARA) este vorba de perioada cuprinsă între 14 martie și 15 mai. În cazul recenzării prin interviu faţă-în-faţă, în teren, perioada contractuală va fi cuprinsă între 16 mai și 17 iulie 2022, anunțul pentru înscrierea candidaților se va face de către primărie ulterior recrutării recenzorilor ARA. 

Informații privind plata recenzorilor

Conform aceleiași surse, în perioada de autorecenzare plata recenzorilor ARA se face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistența populației, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de: 7 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea persoanei” și 3,5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinței”, inclusiv pentru orașele și comunele izolate sau dispersate teritorial.

În ceea ce privește perioada de recenzare în teren plata recenzorilor se face în funcţie de numărul de chestionare completate prin interviu față-în-față, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de: 7 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea persoanei” şi 3,5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinţei”, inclusiv „Secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit”. Totodată,  în perioada de recenzare în teren, pentru oraşele şi comunele izolate sau dispersate teritorial, pentru care distanțele parcurse sunt mai mari și timpul necesar recenzării întregului sector de recensământ crește, plata recenzorilor se face în funcţie de tipul de chestionar, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de: 9 lei pe „Secțiunea pentru recenzarea persoanei” şi 5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinţei”, inclusiv „Secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit.”

Condiții privind contractarea serviciilor:

– Vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției – condiție eliminatorie;

– Minim studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu) – condiție eliminatorie;

– Să nu aibă cazier judiciar – condiție eliminatorie;

– Să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete;

– Abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată; capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros;

– Să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare;

– Rezistenţă la stres şi lucru sub presiune;

– În zonele/comunitățile cu populaţie de altă etnie decât cea română, cunoaşterea şi a limbii acelei etnii şi a specificului etniei respective reprezintă un avantaj în desfăşurarea muncii sale pe teren;

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE