Aspecte de care să ții cont dacă vrei să pariezi Sport
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

Aspecte de care să ții cont dacă vrei să pariezi

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/excited-couple-ecstatic-by-online-win-looking-laptop-screen_3954442.htm#page=1&query=bet&position=12&from_view=search

Sportul aduce sănătate și bucurie când îl practici, iar când îl urmărești devine o sursă de distracție și relaxare. Simpla vizionare a unui meci este de ajuns pentru a te face să te deconectezi, dar cei care caută senzații mai puternice aleg să parieze. Pariurile sportive sunt tot mai populare, mai ales că în ultimi ani oferta agențiilor online a devenit tot mai atractivă. Evoluția telefoanelor mobile și creșterea vitezei de internet au transformat bettingul într-o activitate accesibilă din orice loc, la orice oră. Site-urile sunt atât de prietenoase și intuitive, încât pariatul este simplu și pentru o persoană complet novice. Totuși, atunci când vrei să pariezi, trebuie să ții cont de:

Statisticile sportivilor și echipelor

Sportul nu este atât de previzibil încât să permite aplicarea unor calcule matematice sau algoritmi pentru a prevedea pronosticul. Totuși, cifrele contează într-o anumită măsură. Statisticile sportivilor sau echipelor demonstrează cât de eficient joacă într-o anumită perioadă, pe o anumită arenă sau împotriva unui adversar. În cazul anumitor sporturi individuale, ca atletismul, numerele sunt foarte importante, pentru că arată diferențele de valoare. 

De exemplu, în cazul unei probe de alergare, un sportiv care are un timp bun în acel sezon are șanse considerabile să câștige. În cazul sporturilor de echipă, statistica se complică, pentru că implică atât jucătorii, cât și echipa. Dacă o analizezi temeinic, în relație cu miza evenimentului, specificul competiției, vremea și alți factori relevanți, ai șanse să stabilești un pronostic bun.

Forma de moment

Orice echipă sau sportiv are perioade cu performanțe mai ridicate sau mai scăzute. Când pariezi, este bine să ții cont de forma de moment, pentru că îți indică potențialul de joc în cadrul evenimentului sportiv. Urmărește rezultatele recente pentru a-ți face o idee în acest sens. Deseori, șirul de victorii sau înfrângeri continuă, dar ia în calcul și riscul la care te expui. 

Ține cont și de valoarea competiției. De exemplu, o echipă de fotbal care a câștigat ultimele meciuri în campionatul intern are toate șansele să piardă într-o competiție europeană. De asemenea, fii atent când pariezi pe o echipă/sportiv care urmează să joace împotriva unui adversar care are un șir lung de înfrângeri. Motivația de depăși perioada nefastă sau relaxarea oponentului bine cotat pot crea o surpriză.

Forma fizică și psihică

Chiar dacă lucrează cu preparatori fizici și psihologi, sportivii profesioniști nu pot fi mereu în cea mai bună formă. Oboseala, accidentările sau alți factori pot afecta starea fizică, iar rezultatele, stresul, presiunea, lipsa motivației și evenimentele din viața personală își pun amprenta asupra psihicului. Atât corpul, cât și mintea reprezintă variabile cu puternic impact asupra deznodământului unui eveniment sportiv. De aceea, dacă vrei să pariezi, trebuie să ții cont de starea sportivilor la respectivul moment. Poți afla informații utile din presă sau declarații și urmărind parcursul sportiv și personal al oponenților.

Atitudinea ta

Informațiile de mai sus fac referire la aspectele care țin strict de pariuri sportive, dar la fel de important în betting este să ai o atitudine corectă. Pariurile pot fi atât de distractive, încât îți pot capta toată atenția, așa că ai grijă să nu exagerezi. Limitează timpul și bugetul alocat bettingului, astfel încât pasiunea să nu-ți afecteze viața. Este important să reții că nu poți transforma pariurile într-o sursă de venit. Bettingul este doar un hobby, care-ți oferă relaxare.

Dacă iubești sportul, pariurile sportive sunt o sursă suplimentară de emoții. Ține cont de statistici, forma recentă (fizică și psihică) și nu uita să păstrezi o atitudine responsabilă. Astfel, vei avea șansa de a da pronosticuri mai exacte și te a te distra din plin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE