Home / Slider / Asistență juridică pro bono pentru refugiații ucraineni

Asistență juridică pro bono pentru refugiații ucraineni

Distribuie

Pe platforma online www.oamenidebine.ro, destinată refugiaților ucraineni, există mai multe categorii de interes printre care și asistența juridică gratuită.

În acest sens, potrivit sursei, Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), prin intermediul avocaților colaboratori, membri ai Rețelei „Pro Bono” pentru Drepturile Omului, oferă asistență juridică pro bono. Aceasta se poate realiza prin e-mail, telefonic sau fizic pentru persoanele refugiate din Ucraina. Asistența juridică presupune ajutor în obținerea statutului de refugiat sau pentru soluționarea diverselor probleme juridice de natură civilă sau administrativă, întâmpinate pe perioada șederii lor în România.

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) pune la dispoziție o linie telefonică dedicată cetățenilor ucraineni (+40374.025.000). De asemenea există un ghid juridic bilingv româno-ucrainean, și o listă a avocaților care pot oferi asistență juridică refugiaților. În Târgu Mureș, persoana care poate fi contactată este avocatul Carmen Diana Marian, prin adresa de e-mail carmen_lex3@yahoo.com sau numărul de telefon: +40721304003.

 Lista avocaților și ghidul româno ucrainean pot fi consultate accesând liknul: https://oamenidebine.ro/publicare/aistenta-juridica-gratuita-pentru-refugiatii-ucraineni-prin-actedo/

Potrivit UNBR, românii s-au mobilizat, în toată ţara, pentru a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Structurile Ministerului Afacerilor Interne, administraţia locală, organizaţiile patronale şi simplii cetăţeni au reuşit să colaboreze foarte bine, zi şi noapte. În sprijinul lor au venit şi specialiştii în Drept, pentru a-i ghida din punct de vedere juridic. Acest ajutor este oferit pentru a fi cât mai uşor să înţeleagă ce pot face după ce au fugit din Ucraina.

Proiectul „INTEGRIS: Sprijin Integrat pentru Drepturile Omului” este finanțat de Active Citizens Fund – Romania prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Pagina web UNBR Avocaţi pentru Refugiaţi se poate accesa la adresa https://www.unbr.ro/category/avocati-pentru-refugiati/

Citește și: https://www.zi-de-zi.ro/?p=510732&preview=true.

Mălina MORARU

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, bătălie pentru rămânerea în prima ligă

Distribuie Echipa de volei feminin din cadrul CSU Târgu Mureș a jucat un meci din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.