Un mureșean, sprijin pentru animale în Ucraina Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 469 Vizualizări

Un mureșean, sprijin pentru animale în Ucraina

Debreczeni Levente, consilier secretar de stat la Ministerul Sănătăţii – România, este un om care nu rezistă la necazurile animalelor sărăcuțe. Recent a postat un mesaj înduioșător pe pagina sa de socializare. Un om cu suflet mare, iubitor cunoscut al animalelor, și-a pus la dispoziție toate resursele pentru a veni în sprijinul necuvântătoarelor.

În data de 25 martie 2022, Debreczeni Levente pleacă în localitatea Dărmănești, județul Suceava. Ajutat de Fundaţia Studium-Prospero, va merge cu al doilea transport de donații pentru animelele de companie. care vor fi duse și predate Asociației Casa lui Patrocle. Este un adăpost din Suceava, care îi ajută pe ucrainenii cu animale după ei, ajunși în vama Siret. Voluntarii Asociației se implică în toate felurile, ajută refugiații cu animale de companie, îndrumă, sprijină.

Odată ajunse aici, toate donațiile pentru animale de companie vor fi transportate de către Asociație la Cernăuți, Ucraina. Apoi vor fi distribuite către alte adăporturi, acolo unde este nevoie. Sunt asociații care au declanșat chiar o petiție online în care le cer companiilor aeriene să își revizuiască condițiile de transport și îmbarcare, ca să permită refugiaților să plece împreună cu animalele lor, fără să le abandoneze pe aeroporturi.

Tot la două săptămâni, pentru animale

Sute de refugiați ucraineni au trecut granița luând cu ei și animalele de companie. Un val cald de empatie și compasiune se revarsă peste noi atunci când vedem astfel de imagini. Mulți câini, însă, au rămas acolo. Eliberați pe câmp, sunt sute.

 „În vreme de război, animalele sunt primele sacrificate, și asta pentru că viața omului primează, au prioritate mamele și copiii. Dar și la animale trebuie să se gândească cineva, mă bucur de fiecare donație din partea oamenilor, merg la domiciliul lor să le ridic, în caz că nu se pot deplasa. Cu o încrăcătură de 700 de kg de hrană, voi pleca din două în două săptămâni spre Dărmănești. Sunt sute de câini care au nevoie de hrană”, ne spune Debreczeni Levente. Cu speranța că războiul se va încheia cât de curând, el este pregătit să plece voluntar în Ucraina pentru a ajuta la restaurarea adăposturilor de câini distruse.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE