FOTO: Ziua Francofoniei marcată la Reghin Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 492 Vizualizări

FOTO: Ziua Francofoniei marcată la Reghin

Ziua Francofoniei a fost marcată și în acest an la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin, grație implicării celor din cadrul Comunității Blaga. Astfel, luni, 20 martie, biblioteca liceului a fost gazda unui inedit moment dedicat francofoniei organizat de Catedra de Limba Franceză, cu sprijinul bibliotecii liceului, participanți fiind elevii clasei a IX-a D, specializarea Științele naturii.

”După doi ani de pandemie activitățile au putut fi reluate în format fizic la bibliotecă, fapt care m-a bucurat atât pe mine cât și pe elevi și profesori. Evenimentul dedicat Zilei Francofoniei a cuprins mai multe activități, printre care expoziție de carte din colecția bibliotecii, muzică, dans, teatru, recitare și degustare tipic franțuzească”, a declarat Sanda Simon, bibliotecar.

Teatru, poezie, muzică , dans, aperitive franțuzești

Momentul dedicat francofoniei a fost marcat de către elevi prin teatru, muzică, dans și poezie, după cum afirmă Alexandra Dan, profesoară de limba franceză în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

 „Ziua Francofoniei este sărbătoarea fiecărui cetățean care prețuiește limba franceză, diversitatea culturală a spațiului francofon și valorile promovate de Francofonie. Este sărbătoarea celor care susțin importanța multilingvismului în era globalizării. Elevii Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin, respectiv clasa a IX-a D, au împărtășit cu entuziasm dragostea și atașamentul pentru limba franceză, participând cu această ocazie, la activitățile dedicate zilei Francofoniei. Unii elevi au ales să joace o piesă de teatru intitulată ”Toujours… les verbes”, alții au ales să recite câteva poezii în limba franceză. Eleva Miriam Pașca din clasa a XI-a D a interpretat cântecul ”On écrit sur les murs” într-o manieră originală. ”On écrit sur les murs” (”Scriem pe pereți”) este mai mult decât un cântec, este o compoziție oferită pentru a fi însușită și interpretată de orice dorește să împărtăsească valori precum: dragostea, pacea, toleranța, bucuria de a trăi. Limba franceză constituie instrumentul ideal pentru a transmite astfel de valori. Avem nevoie de o astfel de acțiune pentru a-i face pe elevi să conștientizeze că sufletul nostru are nevoie de muzicalitatea limbii franceze. Cinci fete din clasa a IX-a D, au realizat un dans pe melodia lui Enrique Iglesias – Subeme la radio (varianta în limba franceză). La finalul activității, eleva Sorina Pop, a XII-a D, a pregătit o degustare de preparate franțuzești, tradiționala franțuzească cu unt și brânză, struguri dar si pișcoturi”, a declarat Alexandra Dan, profesoară de limba franceză în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE