Recensământul pescăreilor negri Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Recensământul pescăreilor negri

Organizația Milvus Group a început recensământul pescăreilor negri pe Defileul Superior al Mureșului. Debutul acțiunii a fost în anul înființării. Anul acesta Asociația sărbătorește 30 de ani de activitate, potrivit informațiilor furnizate pe pagina lor de facebook.

Programul a fost întrerupt între 2004 și 2015. Atunci s-a constatat cu surprindere că populația de pescărei negri din această porțiune a râului se înjumătățise față de cea înregistrată în 2004. Efectivele nu au mai scăzut în ultimii ani. Cei 192 de pescărei negri numărați anul acesta în Defileul Superior al Mureșului reprezintă un număr record pentru ultimii șapte ani.

Citește și https://www.zi-de-zi.ro/2022/03/25/lajos-kristof-educatia-romaneasca-premiata-in-dubai/

În urmă cu doi ani, pe lângă râurile pe care Milvus le monitorizează în mod regulat, au adăugat și alte cursuri de apă. Aceasta a fost posibil și implicării unor voluntari. Anul trecut au derulat recensământul în patru zone. Anul acesta s-au efectuat observații și pe o porțiune din Valea Cernei. Totodată au extins numărul păraielor și lungimea cursurilor de apă monitorizate din Parcul Natural Porțile de Fier.

Cele 60 de persoane care au participat la recensământ au înregistrat și alte specii de păsări. În total 4.044 de exemplare aparținând altor 57 de specii. Milvus Group mulțumește pentru implicare voluntarilor și angajaților din Parcul Natural Porțile de Fier, Parcul Național Domogled-Valea Cernei și Parcul Național Defileul Jiului.

În Europa, efectivele pescăreilor negri au suferit un declin accentuat de mai multe decenii. Acest fenomen este vizibil și în țara noastră în ultimii 20 de ani. Pescărelul negru cuibărește pe pâraie de munte cu ape repezi și curate, iarna se retrage pe râuri mai mari de munte. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE