Luduș: Trei directori de școală, confirmați în funcție Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1355 Vizualizări

Luduș: Trei directori de școală, confirmați în funcție

Pentru a accede în funcția de director a unei unități de învățământ preuniversitar, Ministerul Învățământului  a stabilit câteva condiții obligatorii. În primul rând, cadrul didactic trebuie să fie titular în învățământ, dar nu neaparat în unitatea pentru care candidează, apoi trebuie să dețină cel puțin gradul definitiv în învățământ și în final să treacă de probele din examenele prevăzute, precum și la interviu.

Dosarul cu documentele solicitate se depune la Inspectoratul Școlar Județean și după evaluare, în cazul în care condițiile impuse au fost respectate, se face programarea la proba scrisă. Cei care promovează această probă sunt programați pentru proba de interviu, ambele fiind necesare pentru ocuparea funcției de director la școala aleasă. De regulă, această procedură este programată la un interval de patru ani, dar sunt și excepții de la regula generală.

La Luduș, trei directori confirmați

În cursul lunii martie, președintele comisiei județene de organizare și desfășurare a concursului de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct, inspectorul școlar general adjunct prof. Illeș Ildiko a comunicat lista cu rezultatele finale ale candidaților care au participat la proba de interviu, proba finală a concursului de ocupare a funcțiilor de conducere vacante în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Mureș. Din orașul Luduș, prof. Carmen Petac cu nota 8.00 la proba scrisă și nota 10 la interviu, media finală fiind 9.00, a fost confirmată în funcția de director a Grădiniței „Căsuța Fermecată”; cu nota 8.80 la proba scrisă și nota 9.80 la interviu, media finală fiind 9.30, prof. Claudiu Corneliu Ciucă a fost confirmat ca director la Liceul Tehnologic nr. 1; prof. Alina Șofron cu nota 8.00 la proba scrisă și nota 10 la interviu, cu media finală 9.00, a fost numită director adjunct la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE