Se dorește accelerarea integrării Balcanilor Occidentali Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Se dorește accelerarea integrării Balcanilor Occidentali

Rusia nu are în vedere doar Ucraina, ci şi alte regiuni, precum Balcanii Occidentali, aşadar este necesară accelerarea integrării ţărilor din această regiune în Uniunea Europeană, a susţinut marţi ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg.

”Acum întrebarea este dacă cele şase ţări din Balcanii Occidentali vor rămâne pe calea democraţiei şi a păcii sau nu”, a declarat şeful diplomaţiei austriece, în marja Conferinţei de sprijin pentru Republica Moldova de la Berlin.

Schallenberg s-a pronunţat pentru lansarea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania, afirmând că se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple în mandatul preşedinţiei franceze a Consiliului UE, care se încheie la finalul lunii iunie. El a adăugat că Bosniei ar trebui să i se acorde o perspectivă de aderare şi că vizele ar trebuie suspendate pentru cetăţenii din Kosovo.

Demnitarul austriac a mai subliniat că valurile precedente de extindere a UE au contribuit la dezvoltarea democratică a ţărilor est-europene şi că, ţinând cont de agresiunea rusă contra Ucrainei, aceste state ar fi fost într-o poziţie diferită şi mult mai dificilă astăzi dacă ele nu ar fi aderat la Uniunea Europeană.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE