SUA şi India se menajează Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

SUA şi India se menajează

Preşedintele american Joe Biden şi premierul indian Narendra Modi au avut o discuţie virtuală „sinceră”, dar care nu pare să le fi permis să-şi apropie poziţiile în privinţa războiului din Ucraina, un subiect ce destabilizează relaţiile dintre SUA şi India.

„Este important ca toate ţările, în special cele care au o influenţă (asupra preşedintelui rus Vladimir Putin – n.r.), să îl preseze să oprească războiul”, a declarat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken în faţa presei, după acest summit prin videoconferinţă urmat de o reuniune la Washington cu omologul său indian şi cu miniştrii apărării din cele două ţări.

„Este de asemenea important ca democraţiile (…) să vorbească pe o singură voce pentru a apăra valorile pe care le împărtăşim”, a adăugat el. Administraţia Biden, care a făcut din India unul din pilonii alianţelor americane din zona Asia-Pacific în faţa Chinei, este deranjată de poziţia adoptată de New Delhi de la începutul războiului din Ucraina.

Guvernul lui Narendra Modi s-a ferit să condamne deschis invazia rusă şi să se alăture voturilor în acest sens de la ONU. În cadrul discuţiei cu Biden, Modi s-a limitat doar la a califica situaţia din Ucraina ca fiind „extrem de îngrijorătoare”, reamintind sprijinul său pentru negocierile ruso-ucrainene, pe care Washingtonul le priveşte în schimb cu scepticism.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE