Repetiţie pentru parada militară din 9 mai din Piaţa Roşie Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

Repetiţie pentru parada militară din 9 mai din Piaţa Roşie

O primă repetiţie pentru parada militară din 9 mai din Piaţa Roşie cu ocazia Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste a avut loc luni la Alabino, o suburbie a Moscovei, cu participarea a circa 11.000 de militari.

Celebrarea din Piaţa Roşie va coincide anul acesta cu campania militară rusă din Ucraina în cazul în care nu se va ajunge la o încetare a focului înaintea acestei date.

„În total, 11.000 de militari, 131 de unităţi de armament modern şi echipamente militare, 77 de avioane şi elicoptere participă la pregătirile pentru parada din Piaţa Roşie”, au declarat luni agenţiei de presă RIA Novosti surse din cadrul Ministerului rus al Apărării.

La repetiţiile pentru spectacolul aerian din cadrul defilării, opt avioane de vânătoare MiG-29 au fost văzute la Alabino survolând cerul sub forma literei „Z”, devenită unul dintre simbolurile „operaţiunii militare speciale” ruse în Ucraina.

Potrivit unor analişti, Rusia va încerca să accelereze zilele acestea ofensiva din Donbas, în estul Ucrainei, pentru a revendica de asemenea o victorie pe câmpul de luptă înainte de 9 mai.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE