Zelenski critică întârzierile în livrările de armament Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Zelenski critică întârzierile în livrările de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat întârzierile în livrările de armament către ţara sa. „Fiecare întârziere legată de arme, fiecare întârziere politică este o permisiune pentru Rusia să ia vieţile ucrainenilor. Aşa interpretează Rusia. Nu acesta ar trebui să fie cazul în realitate”, a spus duminică noapte Zelenski în discursul său zilnic.

Experţi militari cred că Ucraina va avea nevoie de mult mai multe arme grele în estul ţării pentru a rezista atacurilor. Zelenski a avertizat că armata rusă pregăteşte o ofensivă în regiunea industrială din estul Ucrainei, Donbas, în viitorul apropiat.

„Aşa cum trupele ruse distrug Mariupolul, ele vor să elimine complet alte oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk”, a spus el. Se presupune că mii de locuitori au fost ucişi în oraşul-port Mariupol, aflat de câteva săptămâni sub asediul forţelor ruse. Zelenski a mulţumit partenerilor care „ajută cu adevărat cu tot ce pot”.

„Dar cei care au armele şi muniţia de care avem nevoie şi întârzie livrarea lor trebuie să ştie că soarta acestei bătălii depinde de asemenea de ei. Soarta oamenilor care pot fi salvaţi”, a spus el.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a declarat că ţara sa este alături de Ucraina cu ajutoare umanitare, însă sprijinul militar în faţa invaziei ruse trebuie să vină de la ţări cu posibilităţi mai mari.

După şedinţa de guvern, Gavriliţa a fost întrebată, inclusiv de presa ucraineană, de ce Chişinăul refuză să vândă Ucrainei şase avioane MiG despre care se ştie că sunt uzate.

Ea a arătat că Agenţia Proprietăţii Publice poate da mai multe detalii despre starea avioanelor de luptă respective.

Şefa executivului a reamintit că Republica Moldova a fost alături de Ucraina încă din primele zile ale războiului şi găzduieşte 90.000 de refugiaţi ucraineni. „Oferim ajutor umanitar şi susţinem oamenii în faţa acestei crize, însă pentru asistenţă militară sunt ţări mai bine dotate şi mai reziliente”; a explicat ea.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE