Recolamp:  “Târgu Mureș marchează și anul 2022 cu acțiuni dedicate unui mediu mai curat!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

Recolamp:  “Târgu Mureș marchează și anul 2022 cu acțiuni dedicate unui mediu mai curat!”

Încurajați de succesul și buna desfășurarea a campaniilor din 2021, în luna MAI – 2022 colectarea “Pentru un mediu mai curat!” continuă la Târgu Mureș!
În perioada 07 – 28 Mai 2022, Asociația Recolamp, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș și RO Ecologic Recycling, reia o amplă campanie de colectare voluntară a deșeurilor din echipamente electrice și electronice, sub sloganul „Pentru un mediu curat”.
„Putem spune că Mureș este mai curat “cu 80 de tone” după anul 2021.
Sprijinul necondiționat din partea Primăriei și receptivitatea exemplară a locuitorilor din Târgu Mureș, nu poate decât să ne încurajeze în demararea mai multor campanii pe viitor.
Și iată-ne din nou aici!” a spus Sorin Boroș, Director Logistică, Asociația Recolamp.
Becuri, neoane, baterii, televizoare, frigidere, mașini de spălat sau aspiratoare pot fi aduse în fiecare sâmbătă între orele 09 – 15, la unul din puncte de colectare selectivă special amenajate, după cum urmează:
07.05.2022 – Cutezanței (în spatele Restaurantului Diamant); Cutezanței (magazin Darina); Banat (zona Casa Mureșana); Pandurilor (zona benzinăriei Mol); Moldovei (zona Super); Brașovului (zona Dacia centrala termică).
14.05.2022 – spate la Ansamblul Mureșul; Parângului (magazin Profi); lângă Grădinița Licurici (spate magazin Palas); Rovinari (loc de joacă); Lavandei colț cu Iuliu Maniu (calea ferată); Libertății colț cu Bălcescu (stație autobuz).
21.05.2022 – Aleea Carpați (lângă magazin Darina); Voinicenilor (parc joacă); Sala Polivalentă; Casa Tineretului (parcare); Păcii colț cu Coșbuc; Făget colț cu Secuilor Martiri.
28.05.2022 – Aurel Filimon (zona parcare); Centru (lângă Catedrala mică); Gheorghe Doja (Timko – Alimentara non-stop); Panseluțelor (la Furnica); Ștefan cel Mare (parcare).
Cetățenii au la dispoziție și un serviciu de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase sau cu greutate mai mare de 50 de kg prin programare la numărul de telefon 0748 196 767 – de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.


Și mai departe, Recolamp își va continua misiunea de a face din reciclare un obicei, prin campanii, acțiuni de responsabilizare și dezvoltarea infrastructurii.
Târgumureșenii sunt așteptați să colecteze și în continuare becurile și deșeurile electrice și electronice.
Pentru mai multe detalii vizitați site-ul www.recolamp.ro sau contactați-ne:

  • TelVerde: 0800.666.888
  • Tel: 021 223 0256
  • office@recolamp.ro
  • colectare@recolamp.ro
    Despre Recolamp
    Înființată în 2007 de companiile Tungsram Operations Kft., Ledvance GMBH şi Signify România, în calitate de membri fondatori, Asociația Recolamp este una dintre primele asociații colective din România care preia responsabilitatea gestionării deșeurilor de la producătorii de echipamente electrice și electronice, fiind specializată pe colectarea de deșeuri din echipamente de iluminat. Procedura de colaborare este una extrem de simplă și presupune doar semnarea unui protocol în baza căruia Recolamp trimite recipiente de colectare selectivă speciale, în funcție de cantitatea și de tipul de deșeuri generate. Atunci când recipientele sunt pline, în termen de 10 zile, un colector autorizat ridică deșeurile și le transportă în condiții de maximă siguranță la instalațiile de reciclare autorizate, unde substanțele toxice din deșeuri sunt eliminate controlat, iar componentele reciclabile reintră în circuitul de producție.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul asociației, www.recolamp.ro, sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau pentru ridicarea deșeurilor colectate.
Recolamp este membru al EucoLight
Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.eucolight.org

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE