FOTO-VIDEO: Ziua Copilului la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Invatamant
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 916 Vizualizări

FOTO-VIDEO: Ziua Copilului la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”

În curtea Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu Mureș, elevi și profesori au sărbătorit Ziua Copilului cu o petrecere de pomină. Colectivul școlii a organizat evenimentul în ziua de marți, 31 mai, ziua de 1 iunie fiind liberă atât pentru elevi cât și pentru profesori.

„După restricțiile generate de pandemie, pentru elevii Scolii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza, ziua de astăzi a fost una plina de activități atractive. Ne-am străduit alături de colegii profesori sa antrenam elevii în aceste activități pentru a le face ziua cât mai frumoasă deoarece ziua copilului este o sărbătoare, este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria îndemnându-i sa-și păstreze copilaria în suflete ca o raza de lumina, zâmbetul cald, sufletul pur și lumina în priviri ca în prima zi cand au văzut chipul mamei lor”, a transmis directorul Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza”, Ioana Maria Bucur.

„Nu-i o zi ca și orișicare/ Astăzi noi avem serbare”

Ziua Copilului a fost întotdeauna prilej de bucurie, însă la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza, această sărbătoare s-a simțit diferit. Activitățile organizate de profesori i-au ținut în alertă pe cei mici, în bătaia soarelui de mai unde hohotele de râs și voie bună s-au auzit în întreg cartierul. Niciun profesor nu a stat deoparte, niciun elev nu s-a sfiit să își exprime emoțiile. 

„Am avut atelier de confecționat brățări din bile, atelier de modă la baloane, am avut atelier de pictat pe față care am văzut că avut mare succes, am pictat și gardul școlii în măsura în care am putut și pe interior și pe exterior, de data asta cu voia noastră. Poate mai descoperim ceva talente, să știm pe viitor să îl pictăm pe bune, să se vadă că e școală aicei totuși că e veselia la prim rang aici. La final un flashmob unde am intrat toți la dans și profesori și elevi, toată lumea plus tombola mult așteptată. Erau curioși din cale-afară să vadă ce vor fi în pachete. De fapt, ei ar fi vrut cred să extragem tombola de la început.  La fel și pinata a fost senzație astăzi și foto cornerul văd că avut mare succes deși unii ursuleți aduci din visteria mea proprie cred că au dispărut”, a mai explicat Camelia Turcu, profesor de limba română. 

„Grupa mica, grupa mare/ Haideți toți în graba mare/Nu e greu, va spun, deloc/ Hai sa construim un bloc!”

La organizarea evenimentului au contribuit cu sponsorizări și implicare profesorii, dar și elevii au pus umărul la treabă pentru a duce la împlinire ziua de sărbătoare dedicată lor. 

„M-au ajutat mult colegii. Cea mai mare greutate am dus-o eu ce-i drept. Până și colegul de la întreținere, domnul Zoli a fost omul meu care mi-a prins rama în copac. Toți am pus umăr de la umăr și copiii, clasa mea, a VII-a B la care sunt dirigintă, m-au ajutat foarte mult. E greu să organizezi un eveniment așa mare, n-am mai organizat, nu știu dacă o să mai organizez unul de așa amploare. M-am ocupat și de cumpărarea dulciurilor. Colegii au fost drăguți și sponsorizările au venit din buzunarele proprii. Ne-ar fi prins bine un sponsor pe viitor da ne-am hotărât într-un timp scurt. Sunt și  evenimente multe în școală, acum avem și final de clasa a VIII-a, trebuie să organizăm și evenimentul. Important e că s-au simțit copiii bine și am văzut asta…e cel mai important lucru.  Din experiențe învățăm ce plusuri, ce minusuri au fost și să le  îmbunătățim anul viitor”, a împărtășit diriginta clasei a VII-a B, Camelia Turcu. 

„Râde soarele-n fereastră/ Copii, azi e ziua noastră”

În curtea școlii s-au bucurat de sărbătoare copii români, maghiari și rromi, toți veseli și respirând iubire prin toți porii. Frumosul ca adevăr absolut cuprinde toate micile adevăruri individuale, iar iubirea ca sentiment suprem nu ia partea nimănui. Curtea școlii ar trebui să fie, da, locul unde fiecare copil își găsește locul. Acest obiectiv cred cred că a fost atins cu succes în curtea școlii din cartierul Unirii.

„Cred că asta se datorează și cadrelor din școală și diriginților, în felul cum pun problema. Suntem aceleași cadre didactice care predăm și la clasele de limba maghiară și română și cred că de acolo pleacă tot. Până la urmă noi suntem modele pentru ei. Ei fac ceea ce văd la noi, nu din vorbe, ci din fapte. Și cred că de acolo vine totul. Eu sunt profesor de limba română, sunt și consilierul educativ al școlii de 2 ani, îmi sunt dragi copiii, îmi place să văd zâmbetul așa cum scrie și pe tricoul meu, pe chipul lor. Și cred că n-o să rămână cu predicativele mele, nici cu subiecte, complemente. O să rămână doar cu amintirile dragi din școală, cu activități de genul în care într-adevăr se pot simți în largul lor”, a concluzionat Camelia Turcu. 

1 iunie e o zi despre copii, „o zi despre noi, despre oameni în general pentru că ești copil până la moarte”, cum ar spune Sabrina, elevă în clasa a VI-a.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE