Summitul Americilor Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Summitul Americilor

Vicepreşedinta americană Kamala Harris a anunţat angajamente totale de 1,9 miliarde de dolari ale sectorului privat în sprijinul creării de locuri de muncă în America Centrală şi pentru descurajarea plecării migranţilor spre Statele Unite.

Anunţul, făcut cu ocazia Summitului Americilor ce are loc la Los Angeles, vizează să ‘ofere oamenilor din regiune speranţa de a-şi construi vieţi prospere şi în securitate la ei acasă’, arată un comunicat al Casei Albe, emis înaintea sosirii miercuri la reuniune a preşedintelui Joe Biden.

Aceste angajamente ale unor companii private vin să se adauge sumei de 1,2 milioane de dolari anunţate anul trecut pentru Salvador, Guatemala şi Honduras, trei ţări de unde pornesc cu regularitate caravane de migranţi spre SUA.

Văzut de preşedintele Biden drept o ocazie de a relansa dialogul cu America Latină pe subiecte cruciale precum imigraţia, Summitul Americilor s-a deschis la Los Angeles, într-un context diplomatic delicat, preşedintele mexican Andrés Manuel Lopez Obrador luând decizia de a boicota evenimentul.

Absenţa sa se face simţită deosebit de acut, mai ales că mii de migranţi s-au pus în mişcare în sudul Mexicului cu intenţia de a trece graniţa în SUA. O altă absenţă, de ultim moment, este cea a preşedintelui uruguayan Luis Lacalle Pou, diagnosticat pozitiv la coronavirusul SARS-CoV-2.

Cuba, Nicaragua şi Venezuela nu sunt invitate la Summitul Americilor din cauza unor ‘rezerve’ legate de ‘lipsa de spaţiu democratic şi de respectare a drepturilor omului’, a confirmat un responsabil de la Casa Albă.

AFP

( www.agerpres.ro )

Foto: http://stiri.tvr.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE