Program de modernizare a străzilor din Centrul Vechi al Ludușului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 283 Vizualizări

Program de modernizare a străzilor din Centrul Vechi al Ludușului

În perioada în care s-a încheiat un proiect important, asfaltarea a 19 străzi din cartierul Gheja, Primăria orașului Luduș continuă cu demersurile administrative pentru un alt proiect important. Pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi în Cartierul Vechi”, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristian Moldovan a fost prezentat Legislativului local pentru aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții și a indicatorilor tehnico-economici. Pentru realizarea acestui importnt obiectiv de investiții, Primăria orașului a solicitat o finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, având ca obiect modernizarea a circa 7 kilometri de străzi din oraș.

Au fost propuse 13 străzi

Având în vedere că străzile din Ludușul Vechi au nevoie de o reabilitare totală, Primăria a propus includerea în proiect a următoarelor străzi: Tineretului, Bujorilor, Dealului, De Sus, Grecilor, Mică, Sub Pădure, Bisericii, Oarba, Turzii (parțial), 8 Martie (parțial), Cioarga (parțial), Avram Iancu (accesul spre cimitirul reformat).

În Raportul de specialitate, la proiectul de hotărâre, Anca Năsăudean de la Serviciul „Investiții, Achiziții, Domeniul Public” din cadrul Primăriei orașului Luduș a precizat că: „În urma elaborării documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.) se impune aprobarea acesteia și a indicatorilor tehnico-economici reprezentând valoarea estimativă a investiției – faza D.A.L.I., rezultați din devizul inclus în documentație, astfel: valoarea totală a investiției (cu TVA) = 26.459.219,56 de lei, din care C+M (inclusiv TVA) = 23.424.362,69 de lei, lungimea străzilor modernizate = 7.093 ml”.

În conformitate cu Ordonanța de Urgență  a Guvernului nr. 95/2021, pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, Primăria orașului a transmis cererea de finanțare, devizul general estimativ și hotărârea Consiliului Local pentru aprobarea cererii de finanțare și a devizului general estimativ. Până acum, aleșii locali și-au făcut datoria și au aprobat proiectul de hotărâre, la fel și Primăria orașului Luduș, nu știm când își va face datoria și Guvernul, adică să aprobe finanțarea, dată care rămâne imprevizibilă.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE