Prima cursă de anduranță de 24 de ore cu mașini electrice va avea loc la Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 511 Vizualizări

Prima cursă de anduranță de 24 de ore cu mașini electrice va avea loc la Târgu Mureș

Eveniment istoric pentru toți posesorii de mașini electrice: seria de curse de automobile electrice Eco Grand Prix 2022 ajunge în premieră în România, la Târgu Mureș. În primul weekend al lunii iulie, pe 2-3 iulie 2023, sunt invitați toți șoferii de mașini electrice la Transilvania Motor Ring pentru o cursă de Slalom și o cursă de anduranță de 24 de ore.

Organizat anual din 2013 și până în prezent, în mai multe țări europene, Eco Grand Prix  (ecoGP) promovează modul de viață sustenabil și prietenos mediului, precum și încurajează producătorii auto să creeze mai multe mașini electrice contribuind la tranziția de la încărcarea autovehiculelor cu motorină sau combustibil – către epoca electrică.

Pentru sezonul din anul curent, au fost deschise înregistrările pentru cursele pregătite în diferite țări ale Europei, printre care: România, Germania, Elveția, Spania și Austria.

Prima cursă de anduranță de 24h din seria ecoGP în România

Pe 2-3 iulie 2022, la circuitul Transilvania Motor Ring, va avea loc prima cursă a seriei ecoGP, precum și prima cursă de anduranță de 24 de ore din istoria sportului cu motor din România. Șoferii posesori de mașini electrice și-au creat echipe de minim trei persoane și s-au înscris la cursa de Slalom și/sau la cursa de anduranță. Echipele vor fi poziționate la linia de start la cursa de anduranță în funcție de rezultatele obținute cursele de Slalom. 

Pentru participare e necesară o mașină exclusiv electrică (vor fi acceptate inclusiv mașinile de tip hibrid cu rezervorul de combustibil gol), precum și un permis de conducere tip B.

 „La Eco Grand Prix arătăm că aceasta este o serie de competiții inedite prin care motivăm oamenii să cumpere vehicule electrice și să devină mai sustenabili. De asemenea, vrem să arătăm că vehiculele electrice pot face față celor mai dure teste”, a declarat Rafael de Mestre, fondatorul seriei Eco Grand Prix.

Test drive gratuit

Toți participanții și vizitatorii sunt invitați să testeze gratuit mașinile electrice disponibile. Vor fi expuse cele mai noi mărci de mașini electrice: Skoda Enyaq, Volkswagen ID5, Volkswagen E-up, Audi TRON-E.

La eveniment vor fi food truck-uri și vor fi expuse mașini electrice și cele mai noi tehnologii pe care le veți putea testa sau afla informații actualizate despre cele mai recente noutăți din procesul de electrificare. De asemenea, participanții  vor putea vizita Castelul lui Dracula, care se află la Bran și vor explora natura neatinsă a munților din orașul Brașov sau Târgu Mureș.

Programul evenimentului și regulamentul curselor poate fi accesat în varianta română și engleză.

Primul eveniment din seria ecoGP a avut loc în Spania, în anul 2013, la inițiativa fondatorului seriei, Rafael de Mestre. Originar din Spania și stabilit în România, acesta a făcut înconjurul lumii cu propria mașină electrică și promovează mesajul că mașinile electrice au o autonomie bună și o putere de încărcare mare pentru persoanele care investesc în propriile autovehicule.

Mai multe informații despre calendarul evenimentelor și regulile de participare, accesați pe site-ul ecoGP.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE