Cel mai bun restaurant din lume în 2022 Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

Cel mai bun restaurant din lume în 2022

Restaurantul danez ”Geranium” din Copenhaga, condus de chef Rasmus Kofoed, a fost declarat luni seara, la Londra, ”cel mai bun restaurant din lume în 2022”, în cadrul celei de-a 20-a ediţii a influentului clasament ”50 Best Restaurants”, informează marţi AFP.


Restaurantul peruvian „Central” din Lima ocupă locul secund în acest clasament al celor mai bune 50 de restaurante din lume, stabilit de revista britanică specializată Restaurant. Urmează două restaurante spaniole, „Disfrutar” din Barcelona, pe locul al treilea şi „Diverxo”, din Madrid, pe poziţia a patra.


Acesta este al doilea an consecutiv când un restaurant danez a fost încoronat, „Geranium” plasându-se anul precedent pe locul secund, după „Noma”. Inspirat de natură, chef Rasmus Kofoed a câştigat Bocuse d’Or în 2011, iar restaurantul său a primit primele trei stele Michelin ale ţării în 2016.

De asemenea, columbiana Leonor Espinosa a primit premiul pentru „cea mai bună femeie chef din lume” din 2022, succedându-i peruanei Pia Leon. Restaurantul său „Leo” din Bogota s-a clasat pe locul 48. Ca şi anul trecut, doar trei restaurante franceze, toate pariziene, s-au distins în acest top 50: „Septime”, condus de Bertrand Grébaud, care a urcat două poziţii până pe locul 22, „Le Clarence” al lui Christophe Pelé, un nou venit (28), şi „Arpege” al lui Alain Passard, retrogradat pe locul 31 (în coborâre cu 8 poziţii), notează AFP.

AFP

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE