PROPUNERE: ”Ghiozdănelul meu” pentru copiii din clasele pregătitoare din Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

PROPUNERE: ”Ghiozdănelul meu” pentru copiii din clasele pregătitoare din Târgu Mureș

Grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Târgu Mureș a inițiat un proiect de hotărâre intitulat ,,Ghiozdănelul meu”, care prevede acordarea unui pachet cu rechizite școlare pentru copiii înscrişi în clasa pregătitoare la unităţile de învăţământ de stat de pe raza municipiului Târgu Mureș.

Valoarea maximă propusă pentru un pachet cu rechizite școlare ”Ghiozdănelul meu” este de 150 de lei, iar banii necesari implementării hotărârii vor fi obținuți în urma unei viitoare rectificări bugetare.

În prezent, proiectul de hotărâre este publicat pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea Administrație locală – Consiliul Local – Transparență decizională (proiecte acte administrative normative) – 2022.

”Prin promovarea acestui proiect de hotărâre ne propunem să venim în sprijinul copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, oferindu-le un pachet cu rechizite şcolare. În acest mod, proiectul va avea și o componentă socială, fiind gândit ca măsură incluzivă și de reducere a factorilor ce determină abandonul școlar în rândul copiilor care provin din comunități vulnerabile. Acordarea pachetului cu rechizite „Ghiozdănelul meu” se va realiza prin intermediul Direcției Școli, cu sprijinul unităţilor de învăţământ, la începutul fiecărui an școlar. Pachetele cu rechizite, în valoare maximă de 150 lei, se vor acorda tuturor copiilor înscrişi în clasa pregătitoare la unităţile de învăţământ de stat de pe raza municipiului Târgu Mureș”, susțin consilierii locali liberali Alexandru György, Horea Arthur Șarlea, Horațiu Suciu și Bogdan Voicu.

”Ghiozdănelul meu” va conține: 4 caiete tip 1 cu 24 de file, 4 caiete de matematică cu 24 de file, 2 caiete cu foi veline A5 cu 24 de file, 2 blocuri de desen A4 cu 20 de file, 10 creioane negre, un set de creioane colorate, o radieră, o ascuțitoare, un penar, un set de acuarele, un set de pensule, un ghiozdan, o planșetă, un set de plastilină, 10 coperți de caiet A5, două seturi de hârtie glasată, 2 seturi de carton colorat,  un lipici solid, un lipici lichid, 5 dosare de plastic A4 cu șină, 100 de folii de plastic transparente și un vocabular.

Propunerea celor patru consilieri locali liberali va fi analizată într-o ședință viitoare de lucru a Consiliului Local Târgu Mureș.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE