Catedrala din Köln nu va mai fi iluminată în timpul nopţii Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 535 Vizualizări

Catedrala din Köln nu va mai fi iluminată în timpul nopţii

Luminile la celebra catedrală din Köln vor fi stinse în timpul nopţii pentru a se economisi energie, în condiţiile în care Germania se confruntă cu o criză a aprovizionării cu energie şi o creştere a preţurilor, relatează dpa.

Vechiul oraş de pe Rin va stinge toate luminile la numeroase clădiri reprezentative, între care şi catedrala, începând cu ora 23:00 în fiecare seară, au anunţat autorităţile oraşului.

Ora la care iluminatul clădirilor va fi oprit va ajunge la 22:00 odată cu apropierea toamnei. În mod normal, celebra catedrală gotică este iluminată pe tot parcursul nopţii.

Autorităţile oraşului au declarat că decizia a fost determinată de războiul din Ucraina şi de sancţiunile impuse de Germania asupra petrolului şi exporturilor de cărbune ruseşti. Ca răspuns, Rusia şi-a redus drastic livrările de gaz către Germania.

Printre alte măsuri decise de autorităţile din Köln se numără o reducere cu 50% a iluminatului străzilor oraşului. Iluminatul stradal va începe mai târziu, iar luminile vor fi stinse mai devreme decât de obicei.

(www.agerpres.ro)

Foto: www.enigmatica.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE