Home / Slider / Hop-ul cel mare. Cu cât cumpărăm rechizitele școlare

Hop-ul cel mare. Cu cât cumpărăm rechizitele școlare

Distribuie

Peste mai puțin de o lună de zile începe noul an școlar. Cu alocația de 243 de lei, mare lucru nu face un părinte, dacă vrea să cumpere și rechizite, și haine copilului – cel puţin o pereche de încălțăminte sau o cămașă.

Rechizite școlare înseamnă creioane, caiete, culori, gumă de șters, riglă, acuarele, bloc de desen, stilou, compas, trusă geometrică. Cel mai probabil, profesorii vor menționa la prima ședință cu părinții care sunt activitățile specifice pe care le vor desfășura cu copiii și care sunt rechizitele speciale de care vor mai avea nevoie. Ca la orice produs, prețurile diferă în funcție de materialul din care e confecționat, mărimea, capacitatea de depozitare, forma, stilul, felul în care e personalizat, designul vesel și atractiv. La o simplă aruncare de privire pe rafturile din librării, vedem că fără câteva sute de lei nu scăpăm la început de an, în funcție de anul de studiu. Asta pentru un singur copil.

Scumpire cu până la 50%

Anul acesta foarte mult s-au scumpit ghiozdanele, accesoriu obligatoriu pentru fiecare elev, indiferent de clasă. Un Ghiozdan echipat Loop Plus, cu diferite motive costă 413 lei, Ghiozdan echipat SoftFlex Plus, 587 lei. Ghizodanele simple, neechipate, dar personalizate costă între 300-200 lei-90 de lei. Unele sunt recomandate de Societatea Română de Pediatrie, altele nu, aspect important luat în calcul de părinți, atâta vreme cât 175 de zile pe an copilul e cu ghiozdanul pe spate.

Caietele A4 cu 100 de file costă în jur de 10 lei, cele cu spirală cu 160 de file ajung și la 20 de lei. Mai ieftine sunt cele cu 80 de file, respectiv 7 lei, iar cele cu 48 de file, simple, standard, anul trecut costau 1,80, acum prețul lor e dublu. Cumpărăm mai scump caietele dedicate pentru geografie, biologie sau muzică, lipici, pastă corectoare sau foarfecă, acuarele, plastilina, ascuțitori.  Un penar echipat cu stilou, creioane, carioci, ajunge undeva la 150 de lei, în funcție de câte piese conține. Un Atlas geografic școlar, cl. V-VIII costă 63Lei, iar Atlasul Lumii, ediție cartonată costă 108 lei

Cumpărăturile online sunt cele mai recomandate, atât datorită prețurilor accesibile, dar și ofertei atât de variate. Poți cumpăra la orice oră, fără să fii condiționat de programul de funcționare al magazinului. Procesul de cumpărare este foarte comod și rapid, deoarece nu mai este nevoie de drumul până la magazin și înapoi, dar nici de plimbările repetate în jurul rafturilor cu rechizite.

Noul an școlar va începe pe 5 septembrie și se încheie pe 16 iunie. Elevii se întorc la școală cu o săptămână mai devreme comparativ cu anul trecut și anul școlar se va termina cu o săptămână mai târziu.  Elevii vor studia în total în 167 de zile de școală, scrie edupedu.ro, ceea ce plasează România pe locul 4 din coada clasamentului european al timpului petrecut în școală. Depășim cu foarte puțin țări precum Albania, Malta și Grecia.

Tichete sociale

Copiii “cei mai dezavantajați” din învățământul preșcolar, primar și gimnazial beneficiază și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare de 500 de lei, anunță într-un comunicat Federația Națională a Părinților – “Edupart”. Cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, trebuie depuse începând cu prima zi de cursuri la școală, 5 septembrie, iar lista cu beneficiarii ajunge la Ministerul Educației pe 23 septembrie. Nu a fost anunțată o dată exactă când vor intra banii pe carduri.

De acest sprijin beneficiază elevii care se află în întreținere familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară (salariul minim brut în 2022 este 2.550 LEI, 50% reprezintă 1.275 lei).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.