Peste 20 de preoţi acuzaţi de agresiuni sexuale Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

Peste 20 de preoţi acuzaţi de agresiuni sexuale

Numele a 26 de preoţi anchetaţi pentru agresiuni sexuale asupra minorilor în Columbia au fost publicate de arhidieceza de Medellin, la cererea justiţiei, informează AFP.
Lista, care include numele unor preoţi „denunţaţi” procuraturii între 1995 şi 2019, a fost făcută publică după ce justiţia a dat curs unei solicitări în acest sens a jurnalistului Juan Pablo Barrientos, care investighează pedocriminalitatea în Biserica columbiană. „Majoritatea acestor preoţi (…) care au violat copii au fost suspendaţi pentru o perioadă scurtă de timp, apoi şi-au reluat atribuţiile”, a comentat jurnalistul, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă.
Arhiepiscopul de Medellin, monseniorul Ricardo Tobon, a declarat că Biserica a dorit să „dea dovadă de transparenţă (…) şi să arate că nu există nicio intenţie de muşamalizare”. Într-o înregistrare video postată pe contul de Twitter al arhidiecezei, Tobon a denunţat, de asemenea, o „campanie agresivă de denigrare a Bisericii” din partea lui Barrientos.
În 2019, Barrientos a publicat cartea „Dejad que los ninos vengan a mí” („Lăsaţi copiii să vină la mine”), o investigaţie despre agresiunile sexuale muşamalizate de cler într-o ţară cu o puternică majoritate catolică.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE