Pregătiri pentru extinderea rețelei de canalizare din Filea (Deda) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

Pregătiri pentru extinderea rețelei de canalizare din Filea (Deda)

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, cu prilejul unei ședințe care a avut loc în data de 23 august 2022, că proiectul „Înființare rețea de canalizare menajeră în localitatea Filea, comuna Deda, județul Mureș”, propus a fi amplasat în comuna Deda, satele Deda și Filea, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, www.apmms.anpm.ro, investiţia este realizată de Primăria comunei Deda și prevede execuția rețelei de canalizare în localitatea Filea, precum și realizarea a 350 de racorduri individuale la gospodării.

”Satul Filea dispune în prezent de sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, care acoperă circa 90% din populația localității, ceea ce implică necesitatea înființării unui sistem de canalizare ape uzate menajere centralizat pentru a evita evacuarea apelor uzate menajere în fose septice, necontrolat, fără o epurare corespunzătoare. Reţeaua de canalizare din localitatea Filea se va realiza cu funcţionare gravitaţională acolo unde este posibil şi cu funcţionare prin pompare acolo unde relieful impune acest lucru”, se menționează în documentul citat.

Conform aceleiași surse, ”apa uzată colectată din localitatea Filea va fi dirijată în staţia de epurare mecano-biologică existentă în localitatea Deda”.

”Pe traseul reţelei de canalizare, în zona în care colectarea apelor uzate nu se poate face gravitaţional, s-a prevăzut execuţia a șapte staţii de pompare, echipate fiecare cu pompe, care vor fi dimensionate corespunzător pentru asigurarea bunei funcționări a sistemului de canalizare”, se mai arată în proiectului Deciziei etapei de încadrare.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE