Controale rutiere în Mureș. Jumătate din șoferii verificați, sancționați! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6269 Vizualizări

Controale rutiere în Mureș. Jumătate din șoferii verificați, sancționați!

Polițiștii Serviciului Rutier Mureș, împreună cu Biroul Autostrăzi și Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Mureș, au desfășurat marți, 20 septembrie, în județul Mureș, inclusiv pe Autostrada A3, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în rândul participanților la trafic.

Acțiunea a vizat transportul de mărfuri periculoase împreună cu cel public de marfă și persoane. Au fost verificate peste 220 de autovehicule și aplicate 119 sancțiuni. La Ordonanța de Urgență a Guvernului 195/2002 au fost aplicate 112 sancțiuni, dintre care trei pentru deficiență lumini, 33 pentru neutilizarea centurii de siguranță, două pentru lipsă de dotări, două pentru lipsă limitator de viteză și 50 pentru alte abateri. La Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto au fost aplicate trei sancțiuni și trei la Ordonanța 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune pentru conducere agresivă, o sancțiune pentru consum de alcool, una pentru intervenție abuzivă la aparatul tahograf, una pentru lipsă hârtie tahograf și una pentru lipsă semnătura bon tahograf.

”Au fost retrase trei certificate de înmatriculare și efectuate 266 de testări cu aparatul etilotest. Opt sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări contravenționale ale transportului rutier de marfă și persoane”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE