Olaf Scholz s-a întâlnit Orban Viktor la Berlin Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Olaf Scholz s-a întâlnit Orban Viktor la Berlin

Cancelarul german Olaf Scholz s-a întâlnit la Berlin cu premierul ungar Viktor Orban, reacţiile faţă de invazia rusă în Ucraina fiind principalul punct al discuţiilor.
Viktor Orban, care conduce un guvern conservator naţionalist, a criticat puternic sancţiunile europene impuse Rusiei şi a anunţat recent o consultare naţională pe această temă în Ungaria. Cu toate acestea, Ungaria a votat în favoarea sancţiunilor în cadrul UE, decizie ce a necesitat votul unanim al celor 27 de state membre.
Contrar practicii obişnuite în cazul vizitelor efectuate în Germania de şefi de guvern, nu a fost prevăzută nicio conferinţă de presă după întrevederea Scholz-Orban.
De asemenea, biroul de presă al predecesoarei lui Scholz, fostul cancelar Angela Merkel, a dezvăluit că Viktor Orban a avut o întâlnire cu fosta şefă a guvernului de la Berlin.
”Apelăm la înţelegerea dumneavoastră asupra faptului că nu vom oferi mai multe informaţii despre această discuţie non-publică, cum este în principiu cazul cu discuţiile non-publice”, se arată în răspunsul transmis de biroul fostului cancelar german.

(www.agerpres.ro)


Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE