Târgu Mureș: Consultații gratuite și ochelari pentru copiii din medii defavorizate Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Târgu Mureș: Consultații gratuite și ochelari pentru copiii din medii defavorizate

Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș alături de Organizația Salvați Copiii – Filiala Mureș a început implementarea proiectului „Vezi bine, înveți bine, crești bine!”, prin intermediul căruia se va evalua starea de sănătate oculară a 500 de copii ce provin din mediile defavorizate ale municipiului Târgu Mureș, cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, oferindu-le corecția optimă adecvată prin intermediul ochelarilor de vedere.

”Printre aceștia s-au numărat și 33 de copiii care frecventează Centrul de Zi „Rozmarin”. Micuților li s-a efectuat controlul oftalmologic, iar celor cărora le-au fost identificate probleme de vedere, în urma prescripției medicale, li se vor asigura și ochelari de vedere. De asemenea, copiii implicați în acest proiect vor beneficia de evaluări periodice a vederii, fiindu-le monitorizate totodată, și performanțele școlare. După Centrul de Zi „Rozmarin”, vor urma alte unități de învățământ din Târgu Mureș în cadrul cărora se află elevi vulnerabili, astfel încât, până la sfârșitul lunii Noiembrie 2022, toți cei 500 de elevi din grupul țintă al proiectului, să fie examinați”, au informat reprezentanții DAS Târgu Mureș.

Proiectul beneficiază de finanțare din partea Municipiului Târgu Mureș în cadrul sesiunii de finanțare de proiecte în domeniul asistenței sociale „Coeziune socială în comunitate” 2022.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE