Investiție ”verde” la sediul Gedeon Richter România Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 282 Vizualizări

Investiție ”verde” la sediul Gedeon Richter România Târgu Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, într-o ședință de lucru care a avut loc în data de 30 august 2022, că proiectul ”Instalare panouri fotovoltaice pe acoperişul clădirilor”, propus a fi amplasat în localitatea Târgu Mureş, strada Cuza Vodă nr. 99-105, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține companiei Gedeon Richter România SA Târgu Mureș și prevede construirea unui sistem fotovoltaic pe o structură metalică fixă, clasică, cu panouri fotovoltaice de 440 Wp, şi invertoare de 30 kWac, gradul de înclinare fiind de 28 grade.

”Pentru realizarea investiției sunt propuse următoarele: înfințarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirilor Corp C1, C2, C3, C4, C8, C13, C17, C31. Centrala electrică fotovoltaică va fi compusă din 910 panouri, fiecare dintre ele cu o capacitate de 440 Wp, grupate în șiruri şi legate în serie, iar șirurile vor fi conectate la 11 invertoare de capacitate 30 kW, parcul solar totalizând 400,4 kWp. Panourile fotovoltaice vor fi montate pe stringuri, mai multe stringuri se vor racorda în paralel, în cutii de conexiuni – string box (SB). În continuare, mai multe string box-uri se vor conecta în paralel într-o cutie de conexiuni – junction box (JB). Fiecare JB se va racorda la câte un invertor. Modulele solare fotovoltaice vor fi montate pe suporţi, integraţi pe structuri metalice care combină piese din oțel zincat şi aluminiu, formând o structură fixată la nivelul acoperişului”, se menționează în document.

Conform sursei citate, centrala fotovoltaică va debita o putere nominală de 400 kW, iar tehnologia de conversie fotovoltaică a energiei solare, în energie electrică, ”constă din module fotovoltaice montate pe structură metalică, orientate est-vest.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE