Săptămâna Astronomiei la Colegiul Unirea Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Săptămâna Astronomiei la Colegiul Unirea

A început ”Săptămâna Astronomiei – ediția 2022”. Seria de evenimente se desfășoară în perioada 2-9 noiembrie 2022, la Colegiul Național Unirea Târgu Mureș, cu ajutorul Fondului ”Științescu” administrat de Fundația Comunitară Mureș.

Vor avea loc zeci de activități, programate în intervalul orar 13:00 – 16:00, prezentări pe teme legate de astronomie și astrofizică susținute de elevi și profesori, vizionări de filme, intervenții online ale unor personalități din domeniu, activitate de cerc literar, expoziție de desene, dacă vremea va permite, ieșiri pentru demonstrații practice și observații astronomice.

Amfiteatrul Colegiului a găzduit miercuri, 2 noiembrie, de la ora 13.15, deschiderea evenimentului la care au participat Gal Sandor, director executiv în cadrul Fundației Comunitare din Târgu Mureș, profesor Constantin Lupaescu, Colegiul Național Unirea și Chișiu Lăurean, membru Astroclub Mureș.

Din Noua Zeelandă, pe zoom, un salut cald a fost transmis de inginer Haritina Mogoșanu, director executiv și fondatoare a Rețelei de Astrobiologie din Noua Zeelandț – New Zealand Astrobiology Network, prima instituție de astrobiologie din NZ, cercetător științific la Blue Marble Institute for Space și director/ membru fondator Milky-Way.kiwi, producător creativ și lider de concept al filmului pentru planetariu – Navigatorii, Nga Tohunga Whakatere, NZ și marțian, membru al primei expediții romanesti – la Stația de cercetări analoage pentru Marte MDRS.

Haritina Mogoșanu are un Master în Managementul Mediului la USAMVB pentru care a avut o Bursa TEMPUS la Wye College Londra și un master în securitate internațională cu specializare în informații de la Universitatea Massey NZ. Asteroidul Haritina 7101 îi poartă numele.

Vom reveni cu detalii

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE