Restart în OFL Târgu Mureș. Theodora Benedek, pledoarie pentru calitățile femeilor liberale Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 538 Vizualizări

Restart în OFL Târgu Mureș. Theodora Benedek, pledoarie pentru calitățile femeilor liberale

Prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek este noul președinte al Organizației Femeilor Liberale (OFL) Târgu Mureș, a anunțat joi, 10 noiembrie, Biroul de presă al PNL Mureș.

”Comitetul de Coordonare Local al OFL Târgu Mureș a votat ieri, 9 noiembrie, noul Birou Politic Local al OFL Târgu Mureș. Evenimentul s-a desfășurat în prezența președintelui PNL Mureș Ciprian Dobre, prim-vicepreședintelui PNL Mureș și prefectul județului, Mara Togănel, și a prim-vicepreședintelui PNL Târgu Mureș și viceprimar al municipiului Târgu Mureș, Alexandru Gyorgy. În cadrul discursurilor de susținere a fost subliniată importanța prezenței unui număr mai mare de femei pe listele PNL la alegerile din anul 2024. De asemenea, îndemnul conducerii PNL Mureș a fost acela de consolidare a organizațiilor OFL din județul Mureș și implicarea în proiecte cu impact direct pentru comunitate”, se menționează în comunicat.

CV profesional de excepție

Prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek este medic și economist, fiind licențiată în medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (1991-1997), respectiv în științe economice la Universitatea “Petru Maior” Târgu Mureș – Facultatea de Științe Economice (2002-2007). Este Habilitat (2013) și Doctor în științe medicale (1999-2002), absolventă a unui masterat în management sanitar, la Universitatea ”Petru Maior” Târgu Mureș (2005-2006).

Noul lider al OFL Târgu Mureș este medic primar cardiologie și interne și ocupă funcția de Șef al Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este profesor de cardiologie, cardiologie intervențională și medicină internă, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș. Din anul 2013 este conducător de doctorat. În perioada 2012-2019 a fost Director al Departamentului de Medicină Internă al UMFST Târgu Mureș, iar din 2020 este coordonator de rezidențiat în specialitatea cardiologie.

Totodată, prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek este președintele Filialei Mureș a Societății Române de Cardiologie, președinte al Comisiei de Etică a Cercetării Științifice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, expert extern al Comisiei Europene, Programul Horizon 2020, vice-chair – panel științific cercetare medicală (Life panel), coordonează Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală și este redactor șef al publicației Journal of Interdisciplinary Medicine.

”O luptătoare de rezistență” pe plan politic

Pe plan politic, prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek a fost consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș în perioada 2016-2020 și a candidat în anul 2020, din partea Partidului Național Liberal, la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș.

”Cei care credeau că mă retrag în 2020 nu cunosc spiritul feminin, deoarece acum vorbim despre OFL Târgu Mureș. Femeia este întotdeauna o luptătoare de rezistență”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek.

Obiective ambițioase

Noul președinte al OFL Târgu Mureș a dezvăluit și câteva dintre obiectivele prezente și de viitor ale femeilor liberale din ”Orașul Trandafirilor”.

”În ceea ce privește Organizația Femeilor Liberale din Târgu Mureș eu sunt foarte onorată de încrederea care mi-a fost acordată prin acest mandat. Este un mandat care mă obligă, care vine cu o componentă foarte importantă de responsabilitate pentru că așa cum spuneam și la ședință aceste funcții sunt vremelnice, dar ceea ce contează este ceea ce faci cât ești într-o funcție, pentru că în funcție de rezultate, de profesionalismul pe care îl demonstrezi acolo, lumea după aceea te respectă și își amintește cu plăcere că a lucrat cu tine. Așa cum într-o familie se simte când femeia își aduce aportul la dezvoltarea familiei, tot așa, într-un partid viu, într-un partid cum este Partidul Național Liberal, trebuie să se simtă rolul femeii în sprijinul tuturor acțiunilor pe care le întreprinde partidul. Totodată, dorim să sprijinim punerea în evidență a calităților profesionale a femeilor liberale, femeile din Partidul Național Liberal trebuie să acceadă la funcții politice, la funcții administrative, pentru că de multe ori s-a dovedit că atunci când o femeie ocupă o funcție reușește să ducă proiectele la bun sfârșit cu foarte mare profesionalism. Tocmai de aceea, noi vom încerca, în anii care urmează, nu numai să sprijinim acțiunile partidului, să arătăm că noi suntem sufletul și inima partidului, dar totodată să consolidăm poziția femeii în Partidul Național Liberal”, a afirmat prof. univ. dr. habil. Theodora Benedek.

Încredere în valorizarea femeilor

În cadrul evenimentului, președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a arătat că este un un susţinător ferm al egalităţii de gen și că, în calitate de lider al PNL Mureș, va continua să fie un suporter al promovării drepturilor femeilor.

“Unul dintre obiectivele mele este să promovez cât mai multe doamne şi domnişoare în funcţii de răspundere în partid. Este nevoie de acest echilibru şi de o colaborare permanentă între organizațiile PNL Mureș, care să aducă rezultatele scontate la alegerile din 2024. Ne dorim ca la viitoarele scrutine electorale să avem cât mai multe doamne din județul Mureș alese în funcţii de primari, de parlamentari, consilieri locali şi judeţeni. Va îndemn să aveți curaj și să îndrăzniți să luptați în PNL și pentru PNL”, a spus Ciprian Dobre.

La rândul său, Mara Togănel, prefectul județului Mureș și prim-vicepreședinte al organizației județene a liberalilor mureșeni, a afirmat că „Organizația Femeilor Liberale aduce un suflu nou în activitatea partidului și ne vom implica în toate elementele esențiale ale vieții publice din Târgu Mureș.”

”Îmi doresc de la colegele mele să inițieze acțiuni care să valorizeze femeile, dar să fie și acel resort necesar în inițierea unor proiecte care să aducă valoare și schimbare în bine pentru viața oamenilor”, a precizat Mara Togănel.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE