1 Decembrie în Sighișoara! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 696 Vizualizări

1 Decembrie în Sighișoara!

În inima Cetății Medievale de la Sighișoara vor răsuna în cor inimile românilor adunați pentru a sărbători cu mândrie și bucurie ziua de 1 Decembrie.

Evenimentul va debuta la ora 10.00, în Sala Festivă a Primăriei, cu Gala Excelenței 2022. Tot la ora 10.00 la Biblioteca Municipală „Zaharia Boiu” va avea loc expoziția de carte „1 Decembrie 1918 în documente”. De la ora 12.00, în esplanada Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” va avea loc o ceremonie militară, urmată de intonarea Imnului Național al României, interpretat de Daria Sofia Uifălean, slujba religioasă, evocarea momentelor de la 1918, alocuţiuni, depunere de coroane de flori și în final, parada militară.

Distracția va fi păstrată pentru final, când vor aduce jocul tradițional și entuziasmul muzicii românești următorii: Veta Biriș, Grupul Vocal Folcloric „MARIS” din Târgu Mureș, Ansamblul Folcloric „Târnavele”, profesor coregraf Vasile Stoia, Daria Sofia Uifălean, Ștefania Pîrlea, iar prezentator va fi Adrian Pintea. De la ora 16.00, în Sala festivă a Primăriei va avea loc lansarea Anuarului Muzeului de Istorie „Alt Schaessburg”, nr. XV.

I.M.

Sursa foto: Galeria ZideZi

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE