Valentine’s Day vine cu premiere la Reghin, Card Art & Culture și un concert Speak Floyd Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 387 Vizualizări

Valentine’s Day vine cu premiere la Reghin, Card Art & Culture și un concert Speak Floyd

Primăria municipiului Reghin a pregătit o frumoasă surpriză iubitorilor muzicii cu ocazia sărbătorii de Valentine’s Day,  un concert susținut de trupa Speak Floyd (Pink Floyd Tribute Band) găzduit marți, 14 februarie, ora 19 de Casa Municipală de Cultură ”Eugen Nicoară”. Cu acest prilej, va fi lansat și un inedit concept, Card Art & Culture menit să atragă tinerii spre evenimentele culturale din oraș. Intrarea la concert este 25 de lei, elevii având acces gratuit pe baza unui card.

„Vino la evenimentele marcate cu logo-ul #loveREGHIN ART & CULTURE, iar în luna iunie, la finalul anului școlar, poți participa la o tombolă cu 3 premii în bani în valoare de 600 de lei. Acei elevi care au fost prezenți la evenimentele marcate cu logo-ul #loveREGHIN ART & CULTURE (concert, teatru, lansare de carte, expoziție etc.) de cel puțin 5 ori vor putea participa la tombolă. Cardurile pot fi solicitate la Casa de Cultură ”Eugen Nicoară” prin prezentarea carnetului de elev. Este obligatoriu să solicitați o confirmare de participare, la sfârșitul fiecărui eveniment, la locul de desfășurare”, sună invitația adresată tinerilor de către Primăria Municipiului Reghin.

Primul concert Speak Floyd la Reghin

Revenind la concertul de marți seara, trupa clujeană Speak Floyd bifează o premieră, primul concert la Reghin.

„În formula Speak Floyd nu am mai cântat la Reghin, doar la Târgu Mureș unde am fost de foarte multe ori. Faptul că venim să cântăm la Reghin e un lucru foarte fain. Se pare că organizatorii, respectiv Primăria Reghin sunt oameni mai destupați la cap ca altă lume și fac o chestie foarte interesantă și benefică în același timp cu acest card de cultură pentru tineri, o inițiativă extrem de binevenită. Gențiana a mai cântat la Reghin, Dudu la fel, în ce mă privește am cântat cu Desperado cu mulți ani înainte la Reghin, dar în formula Speak Floyd este o premieră. Reghinul mi se pare un oraș deștept, noi cei din generați a noastră am început cu un instrument făcut acolo. Reghinul până la urmă e orașul muzicii, chiar și al sportului, dacă e să ne referim la acest aspect”, ne-a declarat Sandy Deac, liderul trupei Speak Floyd.

Concertul din această seară se înscrie în conceptul ”Us and Them”, prilej pentru public să asculte integral legendarul album ”The Dark Side of the Monn”.

„Venim practic cu un proiect care se cheamă ”Us and Them”, un fel de ”The Dark Side of the Moon” învelit cu ”The Wall”. De regulă, la un concert Speak Floyd cântăm un album integral, cum va și cazul la Reghin unde vom cânta ”The Dark Side of the Moon” cap coadă, exact cum e pe disc, după care vom avea un Greatest Hits cu piesele importante de pe ”The Wall” și de pe alte albume. Desigur, nu vor lipsi proiecțiile binecunoscute de publicul nostru. Speak Floyd la Reghin e o chestie foarte onorantă pentru noi și sunt sigur că o să fie foarte multă lume care o să vină să ne vadă. Știu că la Reghin sunt iubitori de muzică. Mulțumim organizatorilor pentru faptul că ne-au chemat să cântăm și îi așteptăm pe iubitorii muzicii de calitate într-un număr cât mai mare”, a precizat Sandy Deac.

Gențiana: „Este un fel de metamorfoză artistică de care, vă zic sincer, mă bucur la maxim”

Gențiana este o mai veche cunoștință pentru publicul reghinean, fiind prezentă în dese rânduri la Reghin, dar de această dată, publicul o va putea vedea și asculta într-o cu totul altă postură.

„Simt că Reghinul s-a trezit la viață și pulsează acum în tonuri și culori muzicale noi, ceea ce mă face să revin cu mare bucurie aici. Anul trecut, invitată fiind la Festivalul „I Love Reghin”, am avut satisfacția artistului care urcă pe scena, se exprimă liber cântându-și propriile melodii și se bucură de un public care îl primește cu deschidere și entuziasm. De această dată însă, împreună cu trupa Speak Floyd vom încerca să readucem la viață, în cele mai mici detalii, excepționala muzică a legendarei trupe britanice. Este un fel de metamorfoză artistică de care, vă zic sincer, mă bucur la maxim. Ce emoție și ce provocare să poti cânta publicului „The Great Gig in the sky” sau să fii cea care dă glas piesei „Mother”! Sunt sigură că cei care vor veni să ne vadă, cunosc în amănunt muzica trupei Pink Floyd care a făcut istorie. Noi le deschidem porțile spre acest univers, ne dorim să cânte alături de noi, dar mai ales să se hrănească din energia si vibrația pe care doar un moment muzical live ți le poate oferi.”, a spus Gențiana.

Dudu Isabel: „Astrele s-au aliniat suficient încât să iasă un spectacol fain”

Același lucru putem spune și despre Dudu Isabel, cunoscut publicului reghinean pentru prezențele de la ”Love Reghin Day & Night”, ”Street, Food & Music” sau ”Acustic Live Festival”.

„Este o mare bucurie și onoare pentru noi să fim invitați la Reghin, mai ales după ultimii doi ani în care am mai cântat la Reghin unde am încercat să țin steagul sus, să conving lumea că Speak Floyd este o trupă care merită invitată să cânte. Lumea știa oricum de Speak Floyd, dar nu s-a ivit contextul potrivit. Se pare că acum s-a nimerit și venim să cântăm în formula Speak Floyd. Pentru noi este o premieră în cei 12 ani de activitate  să putem cânta la Reghin și abia așteptăm fiindcă Reghinul merită. E un oraș foarte mișto, foarte colorat cultural și merită să aibă parte de un spectacol Speak Floyd”, ne-a declarat Dudu Isabel.

Un spațiu precum Casa de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară” poate părea impropriu pentru un concert rock, playlistul va fi unul care să justifice un asemenea spațiu, este de părere Dudu Isabel.

„Nu este pentru prima dată când concertăm într-o astfel de locație de tip teatru, s-a mai întâmplat la Cluj, Suceava sau Lugoj. Într-adevăr, este un spațiu ușor impropriu pentru noi, dar e mult mai ok decât în alte spații și mai improprii precum cantine sau tot felul de cofetării. Faptul că publicul va sta jos nu este neapărat un minus fiindcă venim cu ”The Dark Side of the Moon” care prin excelență este un album de contemplare. Deci, s-ar putea ca lucrurile să iasă chiar bine. Hai să vedem cum se comportă aicea lumea și discernem după aceea. Oricum, astrele s-au aliniat suficient încât să iasă un spectacol fain”, spune Dudu Isabel.

Astea fiind spuse, nu vă rămâne decât să fiți prezenți la întâlnirea cu muzica Pink Floyd facilitată cu drag și pricepere de Dudu Isabel – vocal, percuție, Sandy Deac – clape, voce, acoustic & electric guitars, Kovács „Kovi” László – electric & acoustic guitars, Răzvan Rotiș – tobe si percutie, Tudor Pop – bass, Edi Raita – clape, Pasha Fedotov – saxofon și Gențiana – lead & backing vocals.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE