Plan de investiții modificat la Spitalul ”Dr. Valer Russu” Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 619 Vizualizări

Plan de investiții modificat la Spitalul ”Dr. Valer Russu” Luduș

După aprobarea planului de investiții pentru anul 2023 al Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu” Luduș, noile priorități ale instituției a impus modificarea acestuia la obiectivul de investiții „dotări”.

În acest sens, printr-o adresă trimisă Primăriei și Consiliului Local Luduș, managerul ec. Claudia Uțiu și directorul financiar contabil, ec. Ramona Lechințan, au solicitat modificări „prin introducerea unor aparate strict necesare, conform normelor legale în ce privește asigurarea controlului și instituirea măsurilor de eliminare a infecțiilor nosocomiale în compartimentul SPIAM și în Laboratorul de Analize medicale, iar  achiziția unor termostate sunt pentru asigurarea condițiilor de lucru în domeniul bacteriologic. Echipamentele vor fi finanțate din surse proprii”. Valoarea totală a aparaturii solicitate este de 73.000 de lei, aparatele nominalizate fiind: două incubatoare (termostate de laborator), unul pentru incubare germeni pretențioși la temperatura de 42 grade și unul pentru eliberarea și monitorizarea dioxidului de carbon în concentrație de 5%, în valoare totală de 35.000 de lei, un luminometru pentru evaluarea curățeniei și dezinfecției suprafețelor, în valoare de 13.000 de lei, un sistem de audit aeromicrofloră pentru determinarea încărcăturii microbiene a aeromicroflorei din încăperile cu risc epidemiologic crescut, în valoare de 25.000 de lei.

Pentru încadrarea în Bugetul de venituri și cheltuieli a Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu” pentru anul 2023, se diminuează valoarea rezervelor de apă pentru consum și incendii cu suma de 50.000 de lei și cu 23.000 de lei valoarea autoturismului destinat transportului de marfă. Solicitarea de rectificare a bugetului Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu” a fost aprobată de Legislativul local în ședința ordinară din 28 martie 2023.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE