Săptămâna ”Școala Altfel” la Liceul Silvic Gurghiu Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

Săptămâna ”Școala Altfel” la Liceul Silvic Gurghiu

Săptămâna ”Școala Altfel” a adus elevilor Liceului Silvic Gurghiu o sumedenie de activități menite să le dezvolte atât setea de cunoaștere, buna dispoziție și nu în ultimul rând latura umană. Activitate de voluntariat  organizată de către elevii claselor a XI-a B și a XII-a A intitulată ,,Dăruind vei dobândi”  desfășurată la Centrul de îngrijire și asistență Reghin și la Grădinița cu program normal Adrian stă mărturie în acest sens.

Un prim moment inclus în cadrul activităților derulate în cadrul Săptămânii ”Școala Altfel” a fost dedicat Zilei Internaționale a Păsărilor.

„Această zi de sărbătoare are la bază Convenția pentru apărarea păsărilor, care promovează principii legate de importanța lor în ecosistemul planetei. În România această sărbătoare își are originea în perioada dintre cele două războaie mondiale, când era sărbătorită mai ales în școli. Elevii instalau în acea zi, sau duminica apropiată, cuiburile artificiale pe care le construiseră pentru păsări în timpul iernii. Păstrând această tradiție, elevii Liceului Silvic Gurghiu, au marcat Ziua Internațională a păsărilor prin montarea unor cuiburi artificiale pe arborii din Parcul Dendrologic Gurghiu”, au precizat reprezentanții Liceului Silvic Gurghiu.

Apropierea Sărbătorilor Pascale a prilejuit organizarea unor activități având în centrul atenției icoana pictată pe sticlă și ouăle încondeiate.

„Icoana pictată pe sticlă este o categorie a artei populare practicată aproape exclusiv în Transilvania, având influențe în Europa centrală, pe filiera Bavaria-Austria-Boemia în cursul secolului XVII și XVIII. Meșteșugul a pătruns în Transilvania prin Mănăstirea Nicula. În așteptarea Sărbătorilor Pascale, elevii Liceului Silvic Gurghiu, coordonați de doamnele  profesoare Chiorean Ana Maria și Simion Diana, au deprins acest nobil meșteșug. Atunci când talentul se contopește cu arta, emoția, dar mai ales credința, ies la iveală lucrări speciale asociate reprezentărilor religioase. Cu mâini meșteșugite, elevii Liceului Silvic Gurghiu, coordonați de profesoarele  Florina Nistor și Alexandrina Șerban, au transformat tradiția vopsirii ouălor de Paște în artă, continuând obiceul ce nu trebuie uitat în negura veacurilor”, au declarat reprezentanții Liceului Silvic Gurghiu.

 Cu prilejul activităților desfășurate în perioada ”Școala Altfel”, elevii din clasele a IX-a și a X-a, coordonați de  prof. Cota Camelia, au participat la Proiectul de prim ajutor ”Suportul vital de bază” – atelier practic organizat de Organizația Studențească de Medicină de Urgență din Târgu Mureș, în colaborare cu Colegiul ,,Petru Maior” Reghin.

De asemenea, Săptămâna ”Școalal Altfel” a mai cuprins o activitate organizată de echipă Smarty Kids Tg. Mureș cu elevii claselor 0- IV, și nu în ultimul rând, o excursie recreativă pentru elevii care au  avut ocazia să se bucure de vizitarea obiectivelor turistice ale stațiunilor Sovata și Praid.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE