<strong>Cât de des trebuie spălat părul și care este șamponul potrivit</strong> Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Cât de des trebuie spălat părul și care este șamponul potrivit

Părul sănătos și curat reprezintă cartela de vizită a fiecăruia, în special la femei. Aspectul strălucitor, moale la atingere, curat și cu mișcări elastice este o parte importantă a imaginei fiecăruia. De aceea, este util să cunoaștem cum să îngrijim podoaba noastră, respectând pașii esențiali în rutina zilnică de menținere și întreținere a sănătății părului.

Utilizarea șamponului a devenit mult mai răspândită la începutul secolului XX. Inițial a fost recomandat utilizarea acestuia odată la 2 săptămâni. Însă actual, este răspândită spălarea părului odată la 2-3 zile, în dependență de tipul de păr care aveți.

În mod normal, glandele sebacee situate pe scalp, produc sebum care dă aspect uleios al părului. Fiind în cantități adecvate, oferă părului un aspect lucios plăcut. El are funcții importante pentru păr precum hidratare, fotoprotecție și lubrefiere. Paralel acumularea sebumului favorizează depunerea prafului și mizeriei din mediul înconjurător. Secreția sebumului este mai crescută în adolescență, din cauza modificărilor hormonale. Pe când copii și bătrânii produc o cantitate mult mai mică de sebum.

Șamponul este o baghetă magică care ne ajută la îndepărtarea stratului uleios din păr și curăță murdăria. Dar frecvența spălării pe cap, este în legătură strânsă cu tipul de păr pe care îl avem.

Este foarte important să cunoaștem care tip de păr avem, deoarece fiecare necesită un tip de îngrijire anumit. Dacă părul este deteriorat după vopsire, este recomandat să utilizăm șampon profesional care va reface sănătatea firelor de păr și a scalpului. Dacă doriți să redați o altă nuanță părului, fără al supune procedurilor toxice de vopsire, puteți să utilizați șampon nuanțător. Este ușor de introdus în rutina de îngrijire, și oferă părului strălucire, culoare atrăgătoare și intensă.

Persoanele care suferă de secreție în exces a sebumului, pot utiliza șampoane pentru păr gras. Însă dacă nu reușiți să vă spălați pe cap, dar părul are aspect murdar și uleios, puteți apela la șampon uscat. El include în componența sa ingrediente care absorb sebumul și poate oferi un aspect proaspăt părului dumneavoastră. Este varianta ideală pentru cei care dispun de criză de timp.

Pentru cei care se confruntă cu căderea exagerată a părului, sunt create șampoane anticădere. Acest șampon curăță de excesul de sebum, impurități, dar și conține o varietate de proteine, vitamine și alți nutrienți de care are nevoie părul dumneavoastră.

Mulți dintre noi se confruntă cu un factor care aduce neplăceri și nervi, precum este mătreața. După cercetarea cauzelor apariției mătreții, șamponul antimătreață este o soluție binevenită pentru îndepărtarea cojițelor de mătreață, hidratarea scalpului și echilibrarea cantității secretate de sebum.

Găsiți o varietate foarte mare de șampoane de piață, potrivite cerințelor și nevoilor dumneavoastră. Spălarea regulată pe păr cu șampon este o necesitate pentru menținerea sănătății acestuia. Dacă doriți să preveniți uscarea excesivă a părului, optați pentru șamponuri fără sulfați.

Spălatul prea des al părului tot poate duce la urmări neplăcute, precum mâncărime, scalp iritat și uscat, păr fragil care se rupe des. Și nespălarea suficientă are ca rezultat mătreața, iritarea și mâncărimea.

Este recomandat să fiți atenți la particularitățile și nevoile părului dumneavoastră și să vă creați o rutină de îngrijire individuală și potrivită.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE