Luduș: Fonduri asigurate pentru proiecte de investiții Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

Luduș: Fonduri asigurate pentru proiecte de investiții

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 104/2020, Consiliul Local Luduș a aprobat contractarea de către Orașul Luduș a unei finanțări rambursabile interne în valoare de până la 9.000.000 de lei pentru asigurarea fondurilor necesare implementării unor obiective de investiții de interes public local co-finanțate din fonduri europene.

Realitățile anului 2023 impun administrației publice locale, primarului Cristian Moldovan, să inițieze un proiect de hotărâre prin care să solicite modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 104/2020: „Pentru anul 2023 avem patru proiecte cu finanțare din fonduri europene în desfășurare la care este nevoie de cheltuieli pentru susținerea ajustării prețurilor și a valorii devizelor în cadrul contractelor de investiții, așa cum sunt reglementate în Ordonanța Guvernului nr. 15/2021 și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 64/2022 din partea bugetului local, drept pentru care inițiez proiectul de hotărâre”.

În Raportul de specialitate al șefului BFCRU, Maria Suciu, precizează următoarele: „În urma Hotărârii Consiliului Local nr. 104 din 29 iunie 2020 s-a accesat un împrumut din EximBank SA în sumă de 9.000.000 de lei cu avizul CAIL pentru asigurarea fondurilor necesare implementării unor obiective de interes public local co-finanțate din fonduri externe nerambursabile”. În perioada 2020-2023 s-a renunțat la continuarea proiectului de construcție și echipare a infrastructurii pentru educația timpurie (4.600.000 de lei), acest proiect fiind plasat pe o linie de finanțare mai accesibilă și avantajoasă pentru comunitatea locală. Prin proiectul de hotărâre  prezentat consilierilor locali s-a aprobat „modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local Luduș nr. 104/29.06.2020, în sensul schimbării destinației sumei de 4.600.000 de lei prevăzută la punctul 3 din Anexă, aceasta urmând a fi utilizată în vederea finanțării cheltuielilor cu ajustarea prețurilor la materiale, conform Ordonanței Guvernului nr. 15/2021 și Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 64/2022 pentru patru proiecte”.

În conformitate cu Anexa aprobată, cele patru obiective de investiții finanțate cu fonduri primite de la UE conform contractelor încheiate sunt: Extinderea și echiparea structurii educaționale a Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” (2.357.000 de lei); Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public (700.000 de lei); Creșterea eficienței energetice în clădiri rezidențiale din oraș (370.000 de lei); Reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Casei de Cultură (1.173.000 de lei).

La punctul 3 al proiectului de hotărâre aprobat de consilierii locali se precizează că ”toate proiectele menționate în Anexă se află în perioada de implementare conform contractelor de finanțare și sunt în conformitate cu indicatorii tehnico-economici aprobați prin hotărâri de Consiliu Local”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE