Impozite indexate la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 179 Vizualizări

Impozite indexate la Luduș

Legea nr. 227/2015, privind Codul fiscal prevede că în cazul fiecărui impozit sau taxe, sumele se indexează anual de către Legislativul local în conformitate cu rata inflației pentru anul anterior, rată care a fost comunicată pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În luna ianuarie 2023, Institutul Național de Statistică a comunicat că rata inflației pentru anul 2022 este de 13,8%. Având în vedere prevederile Codului fiscal, Cristian Moldovan primarul orașului Luduș, a inițiat Proiectul de hotărâre privind indexarea impozitelor și taxelor locale și a altor taxe asimilate acestora, precum și a limitelor amenzilor pentru anul 2024, proiect argumentat prin Raportul de aprobare al primarului și Raportul de specialitate semnat de inspectorul Violeta Orosan și avizat de șeful Biroului Impozite și Taxe Locale din Primărie, Dennis Bordan.

17 anexe la proiect

„Nivelurile indexate cu rata inflației de 13,8% pentru impozitele și taxele locale și a altor taxe asimilate acestora, precum și pentru limitele amenzilor aplicabile începând cu anul 2024 sunt prezentate în anexele 1-17”, se consemnează în proiectul de hotărâre: Impozitul pe clădiri și taxa pe clădiri; Impozitul pe teren și taxa pe teren; Impozitul pe mijloacele de transport; Taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor și a autorizațiilor; Taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă și publicitate; Impozitul pe spectacole; Taxe speciale; Alte taxe locale; Sancțiuni; Procedura de stbilire a criteriilor de identificare a clădiilor și terenurilor neângrijite în intravilan; Nota de constatare a stării tehnice a imobilelor – clădiri; Nota de constatare a stării tehnice a imobilelor – terenuri; Notă de constatare; Proces verbal de conformitate; Somație; Procedură.

Proiectul de hotărâre prin care s-a propus, pentru anul 2024, indexarea impozitelor și taxelor locale și a altor taxe asimilate acestora, precum și limita amenzilor, cu rata inflației de 13,8% a fost prezentat de șeful Impozite și Taxe Locale, Dennis Bordan, în ședința Consiliului Local din 25 aprilie 2023 și a fost aprobat de 10 din cei 16 consilieri prezenți. Au votat împotriva adoptării proiectului de hotărâre șase aleși locali, adică opoziția locală: Ioan Călugăr, Ciprian Cipăian, Alin Coman, Sorin Hățăgan, Cornel Herepean și Ioan Șopterean, reprezentanții PNL și PMP. Pentru votul negativ, consilierul Sorin Hățăgan a argumentat: „Cheltuielile de funcționare a Primăriei depășesc veniturile și în această situație nu aprobăm proiectul de hotărâre”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE