Vizite la Prima Școală Românească din Târgu Mureș, la Noaptea Muzeelor Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1082 Vizualizări

Vizite la Prima Școală Românească din Târgu Mureș, la Noaptea Muzeelor

Prima Școală Românească din Târgu Mureș, aflată pe strada Andrei Șaguna nr. 7, în incinta Bisericii de Piatră, va putea fi vizitată sâmbătă, 13 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor, eveniment organizat de Muzeul Județean Mureș.

”Scurtă descriere a evenimentului: ora 17.00 – Prezentarea exponatelor din Muzeul Primei Școli Românești din Brașov (expoziție organizată în colaborare cu Prima Școală Românească din Brașov); ora 18.00 – Concert de muzică clasică – vioară: Alexandra Voiculescu; ora 19.00 – Mini-concert de muzica bizantină: Corul de copii al Bisericii de Piatră din Târgu Mureș. Exponatele din Muzeul Primei Școli Românești din Brașov vor rămâne în școala noastră spre vizitare până pe data de 4 iunie”, se menționează pe pagina web noapteamuzeelor.org.

Vioară Gliga expusă la Muzeul primei Școli Românești din Târgu Mureș

”Am răspuns cu drag invitației dnei Cosmina Nicoară de a prezenta o vioară de colecție – cu melc sculptat, marcă înregistrată „Gliga” și sculptură pe cant, în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”. Muzeul primei școli românești din Târgu Mureș și-a redeschis porțile în anul 2021, datorită preotului Claudiu Nicoară, soției domniei sale și implicării unor oameni generoși, între aceștia un aport deosebit având domnii Liviu Cojoc și Radu Fodor. Concertul de muzică clasică, susținut la vioară de Alexandra Voiculescu, va fi precedat de prezentarea exponatelor din Muzeul Primei Școli Românești din Brașov, expoziție organizată în colaborare cu Prima Școală Românească din Brașov. Seara se va încheia cu un mini-concert de muzică bizantină: Corul de copii al Bisericii de Piatră din Târgu Mureș. Felicitări organizatorilor pentru implicare! Iar dumneavoastră, nu ratați Noaptea Muzeelor!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul social-democrat Dumitrița Gliga.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE