La mulți ani, Generala 6! De 40 de ani în slujba Educației Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 582 Vizualizări

La mulți ani, Generala 6! De 40 de ani în slujba Educației

În toamna anului 1982, undeva pe la mijlocul lunii septembrie, câteva zeci de prichindei timizi, proaspăt scăpați de grădiniță, făceau pentru prima dată cunoștință cu o sală de clasă, cu tovarășa învățătoare, cu tot felul de lucruri noi și inedite pentru ei, aspecte care aveau să le devină în scurt timp extrem de familiare pentru următorii opt ani de zile.

Era prima zi de școală a anului școlar 1982-1983 pentru cea care avea să devină prima promoție de elevi a Școlii Generale Nr. 6 din Reghin, actualul Gimnaziu ”Florea Bogdan”. Multe au trecut peste ”Sorbona” Texasului reghinean în cele patru decenii de existență, de la vremurile de dinainte de 1989, cu impunătoarea sală de sport, cu echipa de handbal pregătită de prof. Viorel Suciu care a rupt la propriu gura multora prin rezultatele deosebite, lucru repetat și în ce privește patrula școlară de circulație, invincibilă ani de-a rândul.

A urmat apoi perioada postdecembristă, un nou nume, Florea Bogdan, dar cu aceeași muncă în folosul educației tinerilor, proces care a continuat să se dezvolte constant, fapt pentru care azi, Gimnaziul ”Florea Bogdan” reprezintă un nume de referință, nu doar la nivelul municipiului Reghin.

Ca fost absolvent al primei promoții de școlari ai Gimnaziului ”Florea Bogdan”, gândurile în aceste momente de sărbătoare se îndreaptă către foștii colegi, la cei plecați prea devreme dintre noi, Rodica, Claudiu sau Eugen, la doamna învățătoarea Bucin, la profesoara dirigintă Pilcă, la profesoara de limba română, Kiss Olga, la doamna Todoran de biologie, la maistrul Lazăr, și la mulți alții care au încercat să ne arate calea spre cunoaștere. Azi le suntem recunoscători, lecția predată cu zeci de ani în urmă nu doar că ne-a prins bine, dar a și contribuit în mare măsură la ceea ce suntem azi. Fiecare pe al său drum, unii au rămas în orașul natal, alții au plecat spre alte meleaguri, fiecare însă cu o plăcută amintire despre anii de școală generală.

La aproape patru decenii de la acel timid început din toamna lui 82, aducem un gând de mulțumire tuturor celor care au încercat să ne îndrepre spre calea cunoașterii. Mulțumim învățătorilor, profesorilor, maiștrilor, directorilor, Gheorghe Conțiu, Doina Șerban, Elena Cătană să-i numesc pe cei care au condus școala în perioada 1982- 1990. De asemenea, aducem un omagiu celor care azi nu mai sunt printre noi, cu toții au făcut parte din tabloul anilor de școală generală.

La mulți ani, Gimnaziului ”Florea Bogdan”! La cât mai multe promoții de absolvenți frumoși și realizați de acum înainte!

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE