Viziune pentru dezvoltarea comunei Acățari Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Viziune pentru dezvoltarea comunei Acățari

Primarul comunei Acățari, Osváth Csaba, a publicat recent, pe pagina web a instituției, www.acatari.ro, Raportul anual privind starea economică, socială și de mediu a unității administrativ teritoriale Comuna Acățari pe anul 2022.

Documentul este structurat în 12 pagini și prezintă informații despre Acățari, comună alcătuită din satele Acățari, Corbești, Găiești, Gruișor, Murgești, Roteni, Stejeriș, Suveica și Vălenii, dar și despre activitatea serviciilor publice aflate în subordinea Primăriei Comunei Acățari: Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, Serviciul Ordine Publică – Poliția Locală, Serviciul Public Comunitar de Evidența Persoanelor, Compartimentul Taxe și Impozite, Centrul de Sport și Agrement, Serviciul Comunitar de Asistență Medicală, Serviciul Public de Asistență Socială și Serviciul Agricol.

”Obiectivele principale în anul 2022 au fost: gospodărirea eficientă a resurselor, a bugetului local, și nu în ultimul rând bunăstarea cetățenilor comunei Acățari. În derularea activităților propuse s-a urmărit în special următoarele aspecte: atragerea a cât mai multor investiții pentru dezvoltarea unei economii sănătoase, întreținerea și modernizarea continuă a domeniului public, întreținerea și repararea străzilor din comună în limita bugetului local, asigurarea transparenței în ceea ce privește cheltuirea banului public și a acțiunilor întreprinse de administrația publică, cu scopul de a dezvolta comuna Acățari, a vieții cetățenilor, asigurarea unui climat modern și sănătos în școli – asigurarea dotărilor necesare desfășurării procesului de învățământ, reparații, modernizări, ajutor financiar, și nu numai”, se precizează în documentul întocmit de către Osváth Csaba.

Continuitate pentru investiții

În același raport, se mai menționează că în anul 2022 investițiile majore ale comunei Acățari au urmat celor din anii anteriori, ”în sensul că s-a dorit continuitatea investițiilor, modernizările și reparațiile începute în anii anteriori.”

”S-a continuat reactualizarea Planului Urbanistic General și Regulamentului Local de Urbanism al comunei Acățari, lucrarea conține patu etape specifice elaborării Planului Urbanistic General, din care a fost finalizată etapa 3, constând în corectarea planșelor conform măsurătorilor topografice pentru bornarea intravilanelor și a fost elaborat Memoriul General/ Regulamentul Local de Urbanism. Totodată, a fost începută etapa 4 constând în depunerea documentațiilor pentru avize la diverse antități, de la care au fost obținute unele avize”, a arătat Osváth Csaba.

Canalizare și stație de epurare

Din raportul întocmit de primarul comunei Acățari nu lipsește enumerarea principalelor proiecte de investiții, una dintre acestea vizând extinderea rețelei de canalizare în satele Vălenii și Găiești, precum și extinderea stației de epurare.

”A fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru extindere canalizare în satele Vălenii și Găiești și extindere stație de epurare. Valoarea investiției este de 19.777.752 de lei, din care suma de 18.000.000 de lei este finanțată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, contribuția proprie fiind de 1.777.752 de lei. Urmează licitația după care execuția. Stația de epurare va deservi toată comuna Acățari”, a precizat Osváth Csaba.

Strategia pe anul 2023

Raportul anual privind starea economică, socială și de mediu a unității administrativ teritoriale Comuna Acățari pe anul 2022 conține și un capitol special, intitulat ”Strategia pe anul 2023”.

”În anul 2023 se urmărește continuarea dezvoltării socio-economice și modernizarea comunei Acățari prin programe și investiții în infrastructură, dezvoltarea serviciilor medicale pentru îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor și prevenirea bolilor și îmbolnăvirilor prin asigurarea accesului la serviciile de recreere, sport și sănătate. În continuare, se dorește dezvoltarea infrastructurii școlare prin continuarea investițiilor, reabilitării și modernizării școlilor din comuna Acățari și transformarea acestora într-un centru educațional modern. Vom continua investițiile în infrastructura rutieră, prin modernizarea străzilor, reabilitarea trotuarelor din satele comunei Acățari. Închei prin a-mi exprima dorința de a continua împreună ceea ce am demarat pentru ca localitățile din comuna noastră să aibă străzi asfaltate, rețle de apă și canalizare la standardele europene, școli reabilitate, spații verzi, parcuri îngrijite și menținerea ordinii publice. Sper ca prin ceea ce putem realiza să contribuim la îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor, astfel încât toți să avem o viață mai bună”, a conchis primarul comunei Acățari.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE