Când să-ți înscrii copilul la creșă sau grădiniță Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 562 Vizualizări

Când să-ți înscrii copilul la creșă sau grădiniță

Reînscrierile pentru creșă și grădiniță au loc în perioada 6 iunie -14 iunie 2023, iar înscrierile pentru copiii care merg pentru prima oară la grădiniță și creșă au loc între 15 -30 iunie 2023, potrivit unui anunț făcut de Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

În etapa de reînscrieri care are loc în perioada 6-14 iunie 2023, sunt înscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul curent și urmează să frecventeze și în noul an școlar, ca urmare exprimării acesti opțiuni de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora, printr-o cerete scrisă.

Prima etapă de înscriere este în perioada 15-30 iunie, copiii sunt înscriși pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

A doua perioadă de înscriere se potae face în perioada 3-18 iulie 2023, înscrierea copiilor se face pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse.

În perioada 20-30 august are loc perioada de ajustări, etapă în care se face înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de ISJ/ISMB și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar.

Începând din anul școlar 2020-2021, participarea la grupa mare la grădiniță a devenit obligatorie, iar din anul școlar 2023-2024 și grupa mijlocie va deveni obligatorie.

Dosarul de înscriere a copilului cuprinde

Cerere-tip-inscriere-gradinita-2023-2024

o declarație pe propria răspundere a părintelui sau tutore legal – cerere-model

copie de pe certificatul de naștere al copilului;

copie de pe actele de identitate ale părinților și, după caz, copie a hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției;

adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar;

alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere;

adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze că respectivul copil este sănătos clinic;

avizul epidemiologic/dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE