Evaluarea Națională. Peste 4000 de elevi mureșeni au intrat în examen Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Evaluarea Națională. Peste 4000 de elevi mureșeni au intrat în examen

Absolvenții claselor a VIII-a au intrat în sălile de examen și au început proba scrisă la limba și literatura română, în cadrul Evaluării Naționale 2023. Examenul a început astăzi, de la ora 9:00, și are o durată de 120 de minute.

Evaluarea Națională 2023 pentru elevii claselor a VIII-a are loc în perioada 19 – 22 iunie 2023, potrivit calendarului oficial publicat de Ministerul Educației.

4218 de elevi mureșeni au intrat în examen, în 113 unități de învățământ, potrivit informațiilor furnizate de președintele Comisiei județene de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, în anul școlar 2022-2023, inspector școlar general adjunct prof. dr. Fănică Niță. Prima probă este cea de Limba și literatura română, miercuri urmează matematica, iar examenul de Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 22 iunie.

Săptămâna viitoare, pe 28 iunie, până la ora 14, se vor afișa rezultatele, iar contestațiile pot fi făcute până pe 29 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

Conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.533 de unități de învățământ.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE