Noua fabrică Knauf Insulation din Târnăveni: lucrări în plină desfășurare și oportunități de angajare pentru personal calificat Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 748 Vizualizări

Noua fabrică Knauf Insulation din Târnăveni: lucrări în plină desfășurare și oportunități de angajare pentru personal calificat

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, este în plină desfășurare a construcției noii fabrici de vată minerală din sticlă din Târnăveni, județul Mureș. Progresele în construcția structurii principale sunt deja vizibile. Această nouă fabrică, care urmează a fi finalizată și pusă în funcțiune în 2024, va avea o capacitate de producție estimată la peste 100 de milioane de metri pătrați și va angaja peste 100 de specialiști, inclusiv muncitori calificați și ingineri specializați în automatizare și mentenanță.

Prin achiziționarea fostei fabrici Gecsat din Târnăveni, județul Mureș, compania a demarat cea mai importantă investiție Knauf Insulation din regiune, cu obiectivul de a iniția construcția celei mai moderne fabrici de vată minerală din Europa Centrală și de Est, în valoare de peste 135 milioane de euro. Odată finalizată investiția, care presupune și o platformă de depozitare dedicată stocării tuturor materialelor izolante produse, noua fabrică din Târnăveni va crea peste 100 locuri noi de muncă. Mai mult, va asigura o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală, cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât și piețele din Europa Centrală și de Est.

Knauf Insulation a început, concomitent cu demararea construcției, și procesul de recrutare al personalului necesar noii fabrici, pe o platformă online dedicată comunității locale, www.knaufinsulation-tarnaveni.ro. Astfel, compania se află într-un proces continuu de recrutare de personal calificat, care va beneficia de pregătire conform standardelor internaționale Knauf și vor fi remunerați corespunzător, salariile fiind peste nivelul pieței.

Potrivit reprezentanților, construcția a fost demarată, iar în prezent se observă primele structuri ridicate. Montajul acestora va continua și în perioada următoare, inclusiv în zona clădirilor înalte și în partea structurilor prefabricate din oțel. Odată cu aceste prime elemente ale noilor clădiri de producție, șantierul începe să ia forma viitoarei fabrici, iar investiția majoră pentru județul Mureș și orașul Târnăveni se concretizează treptat, având un impact direct asupra bunăstării comunității locale.

“Obiectivul Knauf Insulation este acela de a realiza un proiect de anvergură, care implică atenția la fiecare detaliu. Echipa noastră dedicată se străduiește să se asigure că noua fabrică de la Târnăveni va fi în conformitate cu cele mai înalte standarde și va aduce beneficii semnificative comunității locale și regiunii Mureș”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.

Conform reprezentanților companiei, în următoarele săptămâni, se va desfășura o revizuire a construcției, coordonată de managerii și inginerii de proiect, în care se vor discuta și finaliza detalii esențiale referitoare la aspectul instalațiilor, construcție și tehnologiile utilizate.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliu complet de produse ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith). Pe piața din România, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vată minerală cu un portofoliu de produse complex, potrivit pentru toate tipurile de construcții: izolații mansarde, termoizolare fațade, pereți de compartimentare, acoperișuri plate și multe altele.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE