Continuă lucrările de restaurare la Biblioteca Teleki-Bolyai Administrație
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 196 Vizualizări

Continuă lucrările de restaurare la Biblioteca Teleki-Bolyai

Consilierii judeţeni şi-au dat votul pentru creşterea sumei alocate lucrărilor de restaurare a picturii murale din secolul XVIII din sala festivă a Bibliotecii Teleki-Bolyai. Suma aprobată se ridică la 265.728,46 lei, inclusiv TVA.

Cu prilejul restaurării clădirii şi a realizării cercetăriilor de specialitate, specialiștii au descoperit urme de picturi murale pe pereții unei încăperi ce a fost utilizată ca depozit de carte. Acestea au fost  realizate în secolul XVIII–lea de către pictorul sibian Franz Neuhauser, fapt ce a dus la decizia punerii în evidenţă a valorii culturale a sălii şi utilizarea acesteia ca sală festivă.

„Pentru asigurarea desfăşurării corespunzătoare a activităţilor în sala festivă și pentru a reconferi valoarea culturală a sălii, a fost realizată investiția „Restaurare frescă la Biblioteca Teleki-Bolyai – Conservarea picturilor murale din sala festivă a Bibliotecii TelekiBolyai”, în cadrul căreia au fost efectuate lucrări de restaurare a picturilor murale, o parte însemnată a acestora fiind finalizate și recepționate în anul 2020. Biblioteca Județeană Mureș a propus finalizarea lucrărilor de restaurare a picturilor murale, a tuturor suprafețelor de pe pereți și tavan, precum și retencuirea zonelor neacoperite cu picturi ale tavanului”, se arată în documentaţia tehnică ce însoţeşte hotărârea de Consiliu.

Pe parcursul lucrărilor de restaurare din sala festivă a bibliotecii, lucrări executate de SC Imago Picta SRL, constructorul a semnalat că sunt necesare lucrări suplimentare în sensul creșterii suprafeței de intervenție de la 2.850 dmp la 11.200 dmp, reprezentând o majorare cu 8.350 dmp (echivalent 83,50 mp). (S.V.)

Foto: Biblioteca Judeţeană Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE