Uite punga, nu e punga Altele
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Uite punga, nu e punga

Vineri după masă, municipiul Târgu-Mureş a găzduit o acţiune pe care ne este greu să o definim. Anunţată iniţial pe reţeaua de socializare Facebook pe 16 iulie, această acţiune părea la prima vedere o invitaţie la protest prin modul de formulare. Ulterior acesta s-a mai temperat.

Consilierul local Claudiu Maior a organizat o acţiune „de conştientizare a populaţiei”, după propriile declaraţii cu privire la problemele legate de colectarea gunoaielor în municipiu Târgu-Mure. Acţiunea presupunea formarea unei coloane de maşini care să pornească din zona stadionului Transil, să parcurgă oraşul, iar în faţa primăriei Târgu-Mureş să fie lăsată o pungă de gunoi.

„Nu este protest, în niciun caz nu ne vom opri nicăieri să blocăm oraşul şi singurul lucru pe care îl voi face eu personal va fi o punguţă pe care o voi lăsa în coşul de gunoi din faţa Primăriei”, a spus înaintea plecării de la stadionul Transil, Claudiu Maior.

Pentru desfăşurarea acţiunii nu s-a cerut autorizaţie de la autorităţile competente, respectiv Primăria Târgu-Mureş. Cu toate acestea, poliţiştii şi jandarmi s-au aflat la datorie atât pe traseul ce a fost parcurs de coloană, cât şi în centrul oraşului.

S-au strâns, după spusele organizatorului, 280 de maşini care au mers în coloană prin oraş cu o viteză aproximativă de 11 km la oră. Punctul culminant a fost reprezentat de punerea unei pungi cu gunoi în coşul din faţa primăriei Târgu-Mureş. La primire se aflau doi angajaţi ai societăţii care a fost desemnată să se ocupe temporar de colectarea gunoiului din municipiu care au şi extras punga cu pricina din coşul corespunzător.

Sanda VIŢELAR

Foto ilustrativ: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE