Pompierii mureşeni în misiune în Franţa Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

Pompierii mureşeni în misiune în Franţa

În perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul  General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

„Astfel, 5 pompieri mureșeni, un ofițer și 4 subofițeri, cu o autospecială de stingere de mare capacitate (10000 l) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „HOREA” al județului Mureș, au început deplasarea în misiunea din Franța, ieri, 30 iulie, alături de primul contingent care însumează 40 de pompieri din cadrul IGSU și Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență. Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16.08.2022, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul din Marsilia”, se precizează într-un comunicat transmis presei de ISU Mureş.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), în calitatea sa de punct național de contact, a primit, în data de 09.06.2023, solicitarea autorităților franceze de a pre-poziționa module specializate în stingerea incendiilor de pădure în lunile iulie și august ale acestui an. Această solicitare a fost transmisă către IGSU prin Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS.

În vara anului 2022, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, în sprijinul autorităților franceze și protecția comunităților afectate. (A.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE