TOP 5 trucuri pentru a te răcori fără aer condiţionat Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

TOP 5 trucuri pentru a te răcori fără aer condiţionat

Verile sunt din ce în ce mai călduroase, însă asta nu înseamnă că nu există soluţii pentru a te răcori chiar şi fără un aparat de aer condiţionat. Poţi păstra răcoare în casă şi te poţi bucura şi de o stare de confort pe parcursul zilei, iar aparatul de aer condiţionat nu este neapărat un must pentru acest lucru.

Dacă vrei să descoperi cum să îţi creşti nivelul de confort pe parcursul verii, iată TOP 5 trucuri pentru a te răcori fără un aparat de aer condiţionat:

Foloseşte jaluzele sau draperii

Lumina soarelui patrude foarte uşor prin geamuri, iar asta nu face decât să transforme casă într-un loc şi mai călduros. Dacă vrei să păstrezi răcoarea în casă fără aer condiţionat, atunci jaluzelele sau rulourile pentru geam sunt absolut necesare. Poţi opta pentru jaluzele orizontale sau jaluzele verticale, draperii opace sau rolete, în funcţie de buget şi preferinţe. Un singur lucru este foarte important, acestea trebuie să blocheze razele solare, pentru a te ajuta să păstrezi o temperatură optimă în casă.

Nu alege modele transparente sau foarte subţiri, deoarece acestea nu te vor ajuta să blochezi complet lumina. În plus, modelele opace, care nu permit trecerea luminii, îţi vor asigura şi un somn odihnitor.

Încearcă un răcitor de aer

Aerul condiţionat nu este singura soluţie dacă îţi doreşti să te răcoreşti. Există o mulţime de aparate accesibile din punct de vedere al preţului pe care le poţi încerca. Răcitorul de aer este un astfel de exemplu. Acesta transformă apa rece sau gheaţă în vapori şi te ajută foarte rapid să te răcoreşti, în special atunci când afară este canicula.

Pe piaţa există o mulţime de modele de răcitoare de aer, de la aparate mici şi până la modele de dimensiuni mari, care te pot ajuta să răceşti o cameră întreagă.

În afară de răcitor de aer, mai poţi încerca şi ventilatoarele. Acestea au şi ele preţuri accesibile şi se găsesc uşor atât online, cât şi în magazinele de profil.

Foloseşte un spray cu apă rece

Atunci când simţi nevoia să te răcoreşti, un spray cu apă termală pe care l-ai ţinut la frigider sau pur şi simplu un spray cu apă rece poate fi exact ceea ce îţi trebuie. Chiar dacă în casă nu este insuportabil de cald, uneori vei simţi nevoia unui refresh. Poţi face asta foarte simplu, cu un buget foarte mic.

Dacă îţi doreşti un produs care nu doar să te răcorească, ci să aducă şi beneficii pentru piele, atunci apa termală este o super alegere.

Hidratează-te corect

Corpul tău are nevoie de o hidratare corespunzătoare pentru funcţiona în mod optim. Vara, atunci când temperaturile cresc, riscul de a te deshidrata creşte, în special atunci când transpiri foarte des. De aceea, este esenţial să te hidratezi corespunzător pentru a-ţi păstra starea de bine atunci când afară este canicula.

Ce înseamnă hidratare corespunzătoare? Minim 2L de apă pe zi, pe care nu este bine să îi înlocuieşti cu băuturi energizante, sucuri cu zahăr adăugat sau băuturi cu alcool. Cel mai bine este să alegi băuturi pe bază de apă, fără zahăr, precum ceaiul sau limonada, asta dacă nu îţi place să bei apă.

Aeriseşte dimineaţa devreme sau seara târziu

Indiferent de cât de cald este afară, trebuie să aeriseşti casa. Ei bine, pe timpul verii, evită să faci asta pe parcursul zilei, deoarece este posbil că în casă să devină insuportabil de cald. Soarele puternic şi căldura de afară vor încălzi aerul din interior, iar asta nu va fi confortabil pentru tine. Alege să aeriseşti dimineaţa devreme sau seara târziu, atunci când temperatura de afară este mai scăzută.

Atunci când vrei să te răcoreşti, începe prin a crea o atmosferă plăcută în casă. Poţi face asta cu ajutorul unor draperii sau jaluzele opace, dar şi cu aparate precum răcitorul de aer sau ventilatorul. De asemenea, este important să aeriseşti casa dimineaţa devreme sau seara târziu, atunci când afară nu este foarte cald.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE