VIDEO, FOTO: Tinerețe, cântec, joc și voie bună la Ziua Comunei Lunca Bradului Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Tinerețe, cântec, joc și voie bună la Ziua Comunei Lunca Bradului

Primăria și Consiliul Local al comunei Lunca Bradului au organizat sâmbătă, 26 august o nouă ediție a Zilei Comunei, sărbătoare găzduită și în acest an „pe rât, la cruce”, cum este cunoscută locația de către localnici.

Intitulată sugestiv „Lunca Bradului în sărbătoare”, Ziua comunei Lunca Bradului s-a bucurat de o vreme caniculară, care a făcut uitată ploaia care a marcat ediția de anul trecut, răcorită cu un program artistic plin de tinerețe și bună dispoziție grație soliștilor și ansamblurilor care au urcat pe scenă.

„În primul rând mă bucur să putem primi oaspeții în acest cadrul natural, feeric aș putea spune. Mă bucur de asemenea că am reușit să schimbăm data în care se organizează ziua comunei, am adus-o mai înspre vară și se pare că bunul Dumnezeu ține cu noi și îi convine perioada de august să-i zicem așa. Așteptăm un pic să se mai domolească căldură care e prea mare, astfel încât lumea să vină în număr și mai mare să se bucure de o zi cu totul specială. Cât despre esența acestui eveniment, am pus foarte mult accent pe tineri. Sunt un om care promovează cultura și tradițiile. Sunt de părere că ar fi bine să ducem mai departe această moștenire. Chiar doresc să măresc numărul membrilor ansamblului reprezentativ al comunei, Brădulețul, în sensul în care să facem și o grupă de adulți pe lângă cele existente în prezent. Mi-ar place și mie să învăț dansurile populare și să le arăt lumii. În fond asta e menirea noastră ca și conducător al unei comunități, să promovăm tineretul, să păstrăm tradițiile, să nu uităm trecutul. În primul rând am zis să promovăm artiștii din comuna noastră și din comunele limitrofe. Acesta este și rolul unei astfel de manifestări, să aducă laolaltă ce are comuna și zona respectivă mai bun și, ce e foarte important, să promoveze tinerii talentați. Menirea noastră este aceea de a culege vlăstarele și de a le promova în dezvoltarea lor artistică”, a precizat Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului.

Deschiderea oficială a fost prefațată de binecuvântarea creștină adusă de preoții parohi Vasile Burian, Lunca Bradului și Eugen Oprea, Ibănești și un moment de reculegere în memoria celui care a fost Dinu Ciobotă, primarul comunei Stânceni, nu înainte care prezentatorul evenimentului, Mihai Nașca să deschidă sărbătoarea.

„Bine v-am găsit într-o zi atât de călduroasă și atât de frumoasă în acest sfârșit de vară, sfârșit de august. Sunt bucuros să ne întâlnim pe acest platou frumos, la înălțime, unde aerul este cu siguranță mult mai ozonat și unde ne simțim într-un fel anume. De ce? Pentru că suntem la Lunca Bradului în sărbătoare. Sărbători frumoase facem și noi, și publicul deopotrivă. Pentru că ăsta este rolul pentru care ne adunăm noi de o parte, publicul de cealaltă parte și într-un fel sau altul ne integrăm, pentru că sunt convins că cei care vor urca pe această scenă sunt și de-ai locului care au venit astăzi aici să ne încânte prin ceea ce știu face muzică bună, dansuri și de ce nu, întâlnirea cu oameni pe care îi vedem din când în când și la televizor, sau, de ce nu, să îi ridicăm și pe cei care provin din rândurile comunității de aici. Acesta este rolul unui festival, acesta este rolul unei întâlniri de asemenea amploare, pe care organizatorii, Consiliul Local și Primăria Lunca Bradului au dorit să o facă, o bucurie, spunem noi, înainte să se așeze blând toamnă peste noi”, a precizat Mihai Nașca

Dumitrița Gliga: „Să ne bucurăm împreună”

„E o plăcere pentru mine să fiu din nou astăzi la Lunca Bradului, loc cu oameni gospodari și binecuvântat de Dumnezeu cu peisaje unice. Se spune că cei care știu să muncească știu să se și bucure de viață, de aceea cred că momente precum cel de astăzi sunt foarte bine venite pentru toți gospodarii din comuna Lunca Bradului. E foarte important să știm să ne bucurăm împreună, să avem momentele în care ne întâlnim, ne bucurăm, povestim și de ce nu, găsim și soluții la problemele cu care ne confruntăm”, a spus Dumitrița Gliga, deputat PSD.

Lucreția Cadar: „E timpul ca Lunca Bradului să se bucure de o zi de sărbătoare cu totul specială”

„Vin întotdeauna cu mare plăcere la Lunga Bradului. An de an am fost prezentă la această sărbătoare, în mijlocul acestei comunități cu oameni hotărâți, oameni care știu să muncească dar în același timp știu să aprecieze voia bună, cântecul și jocul popular. Întreaga Valea Mureșului este plină de oameni și locuri minunate. Este una dintre cele mai frumoase văi și un loc deosebit din lumea aceasta, unde tradițiile sunt la ele acasă. De curând am avut Festivalul Văii Mureșului, duminică avem Ziua Comunei Deda, iar astăzi, e timpul ca Lunca Bradului să se bucure de o zi de sărbătoare cu totul special”, a precizat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Thomas Moldovan: „Lunca Bradului este o comună cu un potențial turistic extraordinar”

„Am venit să vă îndemn să faceți sport, dar cum văd că toate pajiștile de aici sunt cosite, clar ați fost la fân și nu mai am cum să vă mai îndemn să mergeți la sport. E clar că faceți mișcare, sport până la urmă. Vreau să vă spun că pe jumătate sunt de aici din Lunca, soția mea, socrii mei sunt din Lunca Bradului și prin ei am avut ocazia să cunosc și să văd aceste locuri minunate.. Eu sunt și motociclist, chiar acum am venit de pe Donca cu niște prieteni pe care i-am adus cu motoarele și pe aici prin Lunca. Este o comună cu un potențial turistic extraordinar, lucru care poate fi exploatat pe viitor. Sunt sigur de acest lucru deoarece locurile de aici sunt senzaționale” a menționat Thomas Moldovan, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport.

Tinerețe, cântec, joc și voie bună

Programul artistic al sărbătorii de la Lunca Bradului a stat sub auspiciile tinereții, grație soliștilor și ansamblurilor care au urcat pe scenă, „Brădulețul” din Lunca Bradului, „Cununa Călimanilor” din Deda, completate de recitalurile semnate Andrei Istvan, Serena Friciu, Denisa Alungulesei, Diana Tișe, Andreea Petruț, Andrei Romanică, Syntia, Ionică Moroșanu, Ilinca Fărcaș, Sorina Gabor. Invitații speciali ai zilei au fost Ansamblul „Rapsodia Călimanilor” din Toplița, Grupul Ibășteana și soliștii Radu Ile şi Pavel Stratan. La final, întreaga suflare s-a bucurat de un foc de artificii pe cinste, moment care a consfințit sărbătoarea comunei Lunca Bradului.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE